SiolNET. Sportal Zimski športi
0,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger
IZ SLOVENSKEGA SMUČARSKEGA TABORA

Z mešanimi občutki med slalomske količke

0,50

termometer

Maruša Ferk
Maruša Ferk odšteva dneve do vstopa v novo sezono. Foto: Sportida

Štefan Hadalin in Žan Kranjec bosta v torek sledila slovenski ženski smučarski reprezentanci, ki je že odpotovala v Levi, kjer se bo ob koncu tedna nadaljevala sezona svetovnega pokala.

Levi Sportal Za prve slalomske točke kar na lanskem snegu

Slovenske barve bo na odprtju slalomske sezone v Leviju (17. in 18. novembra) branila šesterica. Za nedeljsko moško tekmo ni več dilem, saj se bo Štefanu Hadalinu na startu pridružil še Žan Kranjec. Dan pred tem pa bodo zanesljivo nastopile Ana Bucik, Maruša Ferk in Meta Hrovat, medtem ko se bo o četrti udeleženki laponske preizkušnje trener Denis Šteharnik odločal med Klaro Livk in Nejo Dvornik. Obe sta se skupaj z ekipo v ponedeljkovih zgodnjih jutranjih urah odpravili na Finsko, kjer bosta nato ostali tudi na tekmah nižje ravni.

Eden zadovoljen, drugi ne

Oba tabora sta zadnje treninge opravila na koroškem ledeniku Mölltal, kjer so bili pogoji za delo sprva dokaj slabi, po sredini ohladitvi pa občutno boljši. Dovolj dobri za kakovosten preizkus trenutne pripravljenosti, ki je šefa moške ekipe Klemna Berganta spravil v dobro voljo, v precej slabšo pa Šteharnika. "Nisem zadovoljen. Niti približno. Pogrešam tisto 'pokanje', ki bi si ga želel. Ne, to ni to, kar bi moral videti pred prvo slalomsko tekmo," je bil do svojih tekmovalk kritičen koroški trener na čelu slovenske ženske reprezentance.

Štefan Hadalin upa na svoj najboljši slalomski start v karieri. Štefan Hadalin upa na svoj najboljši slalomski start v karieri. Foto: Getty Images

Nezadovoljni Šteharnik: Preveč rezerv

"Pred prvo tekmo je, podobno kot je to veljalo za veleslalom v Söldnu, težko karkoli napovedovati. Res je, da smo vadili na zahtevnih progah, toda smučanje ni na želeni ravni. Preveč je nepravilno izpeljanih zavojev. Preveč je rezerv. Res je tudi, da imata Hrovatova in Bucikova v nogah manj treningov kot specialistke. Po drugi strani pa sta imeli Ferkova in Livkova dovolj časa," nam je med enim od postankov na poti v Levi dejal Šteharnik in dodal: "Čakamo na zasuk. Na zadnjih treningih ga nismo dočakali. Lepo bi bilo, če bi ga v Leviju."

Obetavne vožnje Štefana Hadalina

Z več vedrine proti koncu tedna pogleduje Klemen Bergant. Medtem ko za veleslalomsko usmerjenega Kranjca priznava, da se mu še pozna manko slalomskega treninga, pa optimizem črpa iz Hadalinove pripravljenosti. "Nerad govorim o tem, kako dobro je pripravljen. Če pa govorimo zgolj o pripravi za Levi, je bila ta zanesljivo boljša kot lani. Štefan smuča zelo dobro," v upanju, da bo to raven prenesel še na tekmo in izkoristil boljše startno izhodišče, razmišlja šef moškega tehničnega dvojca. Ta se bo po nedeljski tekmi odpravil v Kolorado, kjer bo nato v Vailu in Copper Mountainu treniral do veleslaloma v Beaver Creeku.

Ilka Štuhec Sportal Odkrit nasmeh in skrite solze Ilke Štuhec

Smukaška selitev v Kanado

Smukaška ekipa, ki jo sestavljajo Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi in Miha Hrobat, je pretekli teden končala treninge v Evropi. V sredo jo čaka selitev v Nakisko v Kanadi, kjer se že kot po pravilu pripravlja na prvo tekmo v Lake Louisu. Tja se s svojo spremljevalno ekipo odpravlja tudi Ilka Štuhec.   
Dominique Gisin Sportal Čustveni spomini: Moj najbolj poseben dan s Tino Maze

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 27
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin