SiolNET. Sportal Zimski športi
1,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger
ZELENA LUČ ZA LEVI

Za prve slalomske točke kar na lanskem snegu

1,19

termometer

Levi
Foto: Reuters

Čeprav se tudi Laponska še ni otresla visokih jesenskih temperatur, pa je proga svetovnega pokala v Leviju dovolj kakovostno pripravljena za zeleno luč za uvodna slaloma nove sezone svetovnega pokala, ki bosta na sporedu 17. in 18. novembra.

Levi je uspešno prestal snežno kontrolo Mednarodne smučarske zveze. Finski organizatorji tekem svetovnega pokala se lahko torej podajo v zadnjih deset dni priprav na dvojni slalomski program, ki ga bo Črna proga gostila ob koncu prihodnjega tedna. Ob tem jih v precejšni meri rešujeta tudi pomladno delo in dolgoročno načrtovanje.

V Leviju so namreč ob koncu zadnje sezone shranili kar 40 tisoč kubičnih metrov snega, ki so ga v zadnjem obdobju razgrnili in združili z umetnim snegom. Trenutno je proga pripravljena z 80 odstotki snega iz pretekle zime, preostalih 20 odstotkov pa predstavlja sneg, ki so ga topovi pripravili v zadnjih tednih. Zdaj sledi vbrizgavanje vode, ki naj bi ob ugodnih nočnih temperaturah pripomoglo k čvrsti podlagi.

Tekmovalna proga je zdaj že zaprta za treninge, vseeno pa bo kar nekaj taborov v kratkem pripotovalo v Levi, kjer se bodo slalomisti lahko urili na sosednjih terenih. Tudi slovenska odprava, v kateri visoko merijo predvsem Štefan Hadalin, Ana Bucik, Meta Hrovat in Maruša Ferk, se bo po treningih na ledeniku Mölltal v začetku prihodnjega tedna preselila v Božičkovo deželo.

Dominique Gisin Sportal Čustveni spomini: Moj najbolj poseben dan s Tino Maze Štefan Hadalin Sportal Slabo, a je slabo za vse Gian Luca Barandun Sportal Črna vest iz Švice: nova smučarska tragedija

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin