Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
6. 11. 2018,
12.50

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

2

Natisni članek

svetovni pokal Ana Bucik Meta Hrovat Maruša Ferk Štefan Hadalin Klemen Bergant

Torek, 6. 11. 2018, 12.50

5 let, 5 mesecev

POGLED PROTI LEVIJU

Slabo, a je slabo za vse

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

2

Štefan Hadalin | V pretekli sezoni je Šefan Hadalin do točk prišel šele na petem slalomu. Letos na prvo bero upa že v Leviju. | Foto Žiga Zupan/Sportida

V pretekli sezoni je Šefan Hadalin do točk prišel šele na petem slalomu. Letos na prvo bero upa že v Leviju.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Organizatorji slalomskega odprtja sezone v Leviju ta teden ne bi smeli imeti težav pri pridobivanju zelene luči za tekmi, ki bosta na sporedu 17. in 18. novembra,  a pogoji za trening so te dni povsod po Evropi vse prej kot dobri.

Trenerju slovenske ekipe za tehnični disciplini Klemnu Bergantu je telefon zazvonil na koroškem ledeniku Mölltal. "Kako je? Slabo! A trenutno prav nikjer v Evropi pogoji za trening niso vrhunski. Previsoke temperature, veter, padavine … Ne le na ledenikih, temveč tudi v Skandinaviji," se je odzval Bergant, ki vseeno vztraja pri treningih, ob tem pa upa, da bosta akcija s polivanjem proge v sredo in nato dvodnevni trening na trdi podlagi obrodila sadove. Na podlagi teh treningov bo sprejel tudi odločitev, ali bo na pot v Levi poleg prvega moža slovenskega slaloma Štefana Hadalina vzel še bolj veleslalomskega prvokategornika Žana Kranjca.

Boljše izhodišče kot lani

"Zaradi omenjenih razmer v ekipi ni prav nobene nervoze. Nastali položaj smo sprejeli. Slika je za vse enaka. O ponesrečenih treningih poročajo Francozi, Švedi, Avstrijci, Nemci ... V danih pogojih je Hadalin danes smučal celo zelo dobro. Pozna se tudi, da smo tokrat v oktobrskem delu priprav slalomu namenili več časa kot v preteklih letih. Zato kljub pripravam na tekmo v Söldnu, ki je na koncu odpadla, ni izgubil stika s slalomom. V tem trenutku zato 'Štef' zanesljivo štarta iz boljšega izhodišča kot lani," pravi Bergant, ki se zaveda tudi Hadalinovega ugodnejšega štartnega izhodišča, saj je Vrhničan spomladi popravil svoje FIS-točke.

Meta Hrovat je bila v Söldnu edina Slovenka s točkami.  | Foto: Sportida Meta Hrovat je bila v Söldnu edina Slovenka s točkami. Foto: Sportida

Novo slalomsko poglavje

Na ledeniku Mölltal pa je vadila tudi slovenska ženska reprezentanca pod vodstvom trenerja Denisa Šteharnika, ki ima v svetovnem pokalu trenutno boljši položaj kot fantje, predvsem pa širšo ekipo. Navsezadnje sta bili Ana Bucik in Maruša Ferk lani finalistki svetovnega pokala, mladinska svetovna prvakinja Meta Hrovat pa je na FIS-lestvici trenutno uvrščena na 35. mesto. Ker se je omenjena trojica letos odločila za skupinsko menjavo opreme (vse tri so se od Stöcklija preselile k Salomonu), pa se prihodnjo soboto na Laponskem za vse začenja tudi neke vrste novo poglavje.

Ana Bucik: Najprej med 15, nato pa …

"Do Söldna je bil poudarek na veleslalomu, nato na slalomu. Nove smuči so prinesle napredek. Sem bolj lahkotna. Smučam bolj živahno. Se pa zavedam težav z ravnotežjem. To je tista napaka, ki jo želim odpraviti. Od sezone si veliko obetam. V prvi fazi bi se rada vrnila med najboljšo petnajsterico. Dolgoročni cilji pa so seveda še krepko višji," pred bližajočim se slalomskim začetkom zime razmišlja Ana Bucik, v zadnjih letih prva dama slovenskega slaloma, ki pa se je v dobršnem delu zadnje sezone oddaljila od želene smučine.

Gregor Šparovec
Sportal Smukač, ki z nepogrešljivo robo oskrbuje smučarske tabore
Gian Luca Barandun
Sportal Črna vest iz Švice: nova smučarska tragedija
Robi Kristan
Sportal "Bode Miller ni pijanec, ampak smučarski genij"
Ne spreglejte