Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
28. 8. 2020,
16.00

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

svetovni pokal Stephanie Brunner Ragnhild Mowinckel

Petek, 28. 8. 2020, 16.00

3 leta, 8 mesecev

SVETOVNI POKAL

Vrnitev na smuči kot velika zmaga

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Ragnhild Mowinckel in Stephanie Brunner | Ragnhild Mowinckel in Stephanie Brunner znova na smučeh. | Foto Sportida

Ragnhild Mowinckel in Stephanie Brunner znova na smučeh.

Foto: Sportida

Avstrijska smučarska reprezentantka Stephanie Brunner in norveška olimpijska podprvakinja Ragnhild Mowinckel znova stojita na smučeh. Vest niti ne bi bila posebna, če se ne bi v preteklosti obe spopadali s hudimi zdravstvenimi težavami.

Še natančno 50 dni nas loči od začetka nove smučarske sezone. Ta se bo, vsaj tako je predvideno, znova začela z dvojnim veleslalomskim programom v Söldnu. Daljše pripravljalno obdobje imajo na voljo slalomski specialisti, medtem ko pa je štart hitrih disciplin po odpovedi severnoameriške turneje zavit v meglo. Priprave v glavnini taborov medtem nemoteno potekajo naprej. Med pisano mednarodno smučarsko združbo pa sta po daljšem času tudi Stephanie Brunner in Ragnhild Mowinckel.

Kar 17 mesecev je na trenutek vrnitve na smuči čakala 27-letna dvakratna olimpijska podprvakinja Mowinckel, ki se je poškodovala tik pred koncem sezone 2018/19, nato pa se je njena rehabilitacija dodobra zapletla. Kar dvakrat je prestala operacijo kolena. Zato je bila pred dnevi, ko je v smučarski dvorani Lorenskog opravila prve zavoje, še toliko bolj vesela. Kot bi slavila novo zmago. Prve in do zdaj edine se je sicer veselila tik pred poškodbo – 9. 3. 2018 na veleslalomu v Oferschwangu.

Kaj pa Slovenci?

V polnem smučarskem pogonu so trenutno tudi slovenski reprezentanti. Tako moška kot ženska ekipa za tehnični disciplini sta se ta teden vrnili v Saas Fee. Tam z rojaki vnovič trenira tudi Meta Hrovat. Kar nekaj švicarskih kilometrov je v tem mesecu zbrala Ilka Štuhec. Moška ekipa za hitri disciplini pa je daljši smučarski post prekinila na ledeniku Stelvio.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

happiest girl on earth 😍 I‘m back 🤗 #lionfight #weareskiing

A post shared by Stephanie Brunner (@stephi94brunner) on

Zadovoljstva po vrnitvi na sneg pa ne skriva niti leto mlajša Stephanie Brunner. "Najsrečnejša punca na svetu," je na svojem profilu na družbenem omrežju Instagram zapisala specialistka za tehnični disciplini, ki je do zdaj enkrat stala na odru za zmagovalke. Več kot stopničk je vknjižila poškodb. V letu in pol si je namreč kar trikrat poškodovala koleno, in sicer marca 2018 ter januarja in avgusta 2019. Avstrijka se je sicer med rehabilitacijo odločila za zamenjavo proizvajalca smuči. Izpod Headove se je preselila pod streho Atomica.

Kdo se poslavlja?

Za razliko od omenjenih smučark, ki vztrajata v smučarskem svetu, pa se je lepo število dozdajšnjih sopotnikov karavane svetovnega pokala odločilo za umik. Med svežimi smučarskimi upokojenci so tako nekdanja zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala Anna Veith, dvakratna dobitnica superveleslalomskega globusa Tina Weirather, švedska "tehničarja" Andre Myhrer in Matts Olsson, Nemci Fritz Dopfer, Veronique Hronek in Christina Ackermann (Geiger), znani italijanski sestri Nadia in Elena Fanchini, njuna rojaka Johanna Schnarf in Peter Fill, Kanadčan Dustin Cook, Norvežanka Nina Loseth
Žan Kranjec
Sportal Slovenci v pogonu, okužena Hrvata v karanteni
Steven Nyman
Sportal Nova huda poškodba ameriškega smukača
Lindsey Vonn
Sportal Lindsey Vonn briše smučarske sledi
Neja Dvornik
Sportal Nadarjena Korošica je izbrala samostojno pot
Ne spreglejte