Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 2. 2019,
6.29

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

Natisni članek

svetovno prvenstvo Tim Mastnak

Torek, 5. 2. 2019, 6.29

5 let, 2 meseca

Udarec za Marguča, ki z zlomljeno dlančnico zaključuje prvenstvo, deskarje čaka še paralelni slalom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85
Tim Mastnak Žan Košir | Foto Morgan Kristan/Sportida

Foto: Morgan Kristan/Sportida

Medtem ko najboljše alpske deskarje danes čaka paralelni slalom, je Rok Marguč, eden najbolj izkušenih v slovenski deskarski karavani, zaradi poškodbe na včerajšnjem paralelnem veleslalomu že zaključil tekmovanje. Sanje o peti medalji s svetovnih prvenstev so se tako predčasno razblinile.

Paralelni veleslalom, ki je slovenski deskarski druščini zaradi drugega mesta Tima Mastnaka in petega mesta Žana Koširja prinesel ogromno veselja, pa je zaradi poškodbe Roka Marguča vnesel tudi nekaj žalosti in obžalovanja.

Tim Mastnak Park City 2019
Sportal "Če se zdaj ne bomo veselili, kdaj sploh?" #intervju

"Rok si je med prvo vožnjo veleslaloma zlomil dlančnico na desni roki in že jutri (v torek, op. p.) potuje domov," je povedal glavni trener slovenske alpske deskarske reprezentance Izidor Šušteršič. Marguč, ki je na prejšnjih svetovnih prvenstvih osvojil že štiri odličja, je bil na prvi progi odličen drugi, na drugi pa je zaradi bolečin v roki zaostal in se na koncu ni prebil v izločilne boje.  

Gloria Kotnik je po odlični predstavi na prvi progi, na drugi naredila napako in bila diskvalificirana. Na koncu je zasedla 31. mesto. | Foto: Morgan Kristan/Sportida Gloria Kotnik je po odlični predstavi na prvi progi, na drugi naredila napako in bila diskvalificirana. Na koncu je zasedla 31. mesto. Foto: Morgan Kristan/Sportida

V kvalifikacijah je obtičala tudi edina ženska v slovenski deskarski reprezentanci Gloria Kotnik, ki je bila tako kot Marguč izvrstna na prvi progi, nato pa je v drugi naredila napako in bila diskvalificirana. "Gloria je definitivno pokazala svoj potencial. Vprašanje, kaj bi bilo, če bi bilo," razmišlja Šušteršič, ki je bil razumljivo zelo zadovoljen s predstavama Mastnaka in Koširja, ki je bil na koncu peti.

Izkupiček prvega tekmovalnega dne alpskih deskarjev: drugo mesto Tima Mastnaka in peto mesto Žana Koširja. | Foto: Morgan Kristan/Sportida Izkupiček prvega tekmovalnega dne alpskih deskarjev: drugo mesto Tima Mastnaka in peto mesto Žana Koširja. Foto: Morgan Kristan/Sportida

Tim Mastnak SP Park City
Sportal Kakšna predstava! Tim Mastnak je novi svetovni deskarski podprvak!

Deskarje že jutri čaka nova preizkušnja, na sporedu bo paralelni slalom, v katerem slovenski deskarji letos še niso dosegli vidnejšega rezultata. "Tako kot danes se bo treba pametno lotiti proge in zdržati. Za nekatere bo slalom priložnost za popravni izpit," razmišlja glavni trener, ki ga sama konfiguracija proge zelo spominja na tisto v Carezzi, kjer je Mastnak letos zmagal.

"Proga bo zelo odvisna od priprave in novozapadlega snega. Medaljo lahko dobi kdorkoli, tudi Žan, Gloria ali Tim so zelo dobro pripravljeni. Se bo pa, kot vedno poudarjam, najprej treba prebiti čez kvalifikacije, potem bo vse možno."

Kvalifikacije v paralelnem slalomu se bodo začele ob 17. uri, izločilni boji pa bodo na sporedu ob 21. uri.

Ne spreglejte