Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 3. 2023,
21.39

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,74

1

Natisni članek

RAW AIR Timi Zajc Timi Zajc Anže Lanišek Anže Lanišek

Ponedeljek, 13. 3. 2023, 21.39

1 leto, 1 mesec

TURNEJA RAW AIR, KVALIFIKACIJE (M), LILLEHAMMER

Granerud s kvalifikacijsko zmago novi vodilni na turneji, Lanišek skupno tretji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,74

1

Anže Lanišek | Anže Lanišek je kvalifikacije končal na sedmem mestu, v seštevku turneje je tretji, 14,9 točke za vodilnim Halvorjem Egnerjem Granerudom. | Foto Sportida

Anže Lanišek je kvalifikacije končal na sedmem mestu, v seštevku turneje je tretji, 14,9 točke za vodilnim Halvorjem Egnerjem Granerudom.

Foto: Sportida

Zmagovalec kvalifikacij za torkovo posamično tekmo (16.10) v Lillehammerju je vodilni skakalec sezone Halvor Egner Granerud, ki je za 0,6 točke ugnal rojaka Johanna Andrea Forfanga. Granerud je z odličnim skokom (142 metrov) prevzel vodstvo v seštevku turneje, le 2,7 točke za njim je Stefan Kraft, 14,9 pa Anže Lanišek, ki je bil na sedmem mestu najvišje uvrščeni Slovenec v kvalifikacijah. Na tekmo se je uvrstila tudi preostala slovenska peterica.

Ema Klinec
Sportal Ema Klinec z novimi stopničkami še okrepila skupno vodstvo na turneji

Po skakalkah so se tudi smučarski skakalci preselili na drugo postajo norveške turneje Raw-Air v Lillehammer, kjer jih čakata dve posamični preizkušnji (v torek in četrtek). Danes so opravili kvalifikacije za torkovo tekmo.

Najbolje se je v kvalifikacijah, ki so jih začeli na devetem zaletnem mestu, ga vmes znižali na šesto, končali pa na osmem, znašel vodilni skakalec sezone Halvor Egner Granerud. Norvežan je z daljavo dneva – 142 metrov – za 0,6 točke premagal rojaka Johanna Andrea Forfanga (141,5), tretji je bil s skoraj 13 točkami zaostanka Japonec Rjoju Kobajaši (132,5), sledila sta še dva Norvežana Robert Johansson in Marius Lindvik.

Granerud je novi vodilni na turneji. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Granerud je novi vodilni na turneji. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Granerud je prevzel tudi vodstvo v seštevku turneje. Majico vodilnega je odvzel v kvalifikacijah devetemu Stefanu Kraftu, pred katerim ima 2,7 točke prednosti. Tretji v seštevku turneje je Anže Lanišek, ki je prejel zgolj 0,1 točke odbitka in s 131 metrov dolgim skokom v kvalifikacijah zasedel sedmo mesto ter Kraftovo prednost nekoliko stopil.

Seštevek turneje Raw-Air

1. Halvor Egner Granerud 904,5 točke
2. Stefan Kraft 901,8
3. Anže Lanišek 889,6
4. Dawid Kubacki 876,2
5. Johann Andre Forfang 869,7
6. Timi Zajc 862,5
...
29. Žiga Jelar 630,7
31. Domen Prevc 627,9
32. Rok Masle 627,1

Žiga Jelar je kvalifikacije končal na 11. mestu. | Foto: Sportida Žiga Jelar je kvalifikacije končal na 11. mestu. Foto: Sportida

Zanesljivo so se na tekmo uvrstili tudi preostali Slovenci. Žiga Jelar je pristal pri 127,5 metra in končal na 11. mestu, najboljši s treninga Timi Zajc (124) je končal kot 16. (v seštevku turneje je 6.), Lovro Kos (128) tik za njim, Domen Prevc (126) je bil 19., Rok Masle (125) pa 35.

V zahtevnih vetrovnih razmerah se je v kvalifikacijsko past ujel nemški as Andreas Wellinger in s 104 metri ostal brez vstopnice za torkovo tekmo. Ta se bo začela ob 16.10.

V sredo tu sledi še ena tekma, nato pa se bodo preselili v Vikersund, kjer jih čakata še dve tekmi na letalnici. V seštevek turneje štejejo vsi skoki, tudi kvalifikacijski.

Kvalifikacije, Lillehammer

 

 

Anže Lanišek
Sportal Anže Lanišek zaostal le za danes nepremagljivim Avstrijcem
Anže Lanišek, Timi Zajc, Žiga Jelar, Lovro Kos, prvaki, Planica 2023
Sportal Fantastični Lanišek v Oslu pometel s konkurenco! "Super skoki danes. Drugi je bil res nor."
Ne spreglejte