Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 12. 2022,
19.00

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

1

Natisni članek

novoletna turneja smučarski skoki Timi Zajc Timi Zajc

Torek, 27. 12. 2022, 19.00

1 leto, 4 mesece

timi zajc

"Kot da bi bil čez noč na skakalnici drugi jaz"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

1

Timi Zajc | Timi Zajc z dozdajšnjimi predstavami v sezoni ni zadovoljen, upa, da se bodo stvari v kratkem tudi na tekmah obrnile v boljšo smer. | Foto Vid Ponikvar

Timi Zajc z dozdajšnjimi predstavami v sezoni ni zadovoljen, upa, da se bodo stvari v kratkem tudi na tekmah obrnile v boljšo smer.

Foto: Vid Ponikvar

Smučarske skakalke so s prvim vrhuncem sezone silvestrsko turnejo začele danes v Beljaku, skakalci bodo 71. novoletno turnejo odprli v sredo v Oberstdorfu. Med slovensko šesterico bo tudi Timi Zajc, ki v tej zimi skače toplo-hladno, precej bolje na treningih, manj prepričljiv je na tekmah. "Iščemo rešitve, upam, da se mi bo kmalu izšlo. Vem, da se enkrat bo, a nima smisla izsiljevati," Zajc upa, da bo v kratkem tudi na tekmi nadgradil svoje predstave.

Žiga Jelar Engelberg 2022
Sportal Na vse ali nič

V slovenskem moškem skakalnem taboru imamo trenutno drugega skakalca svetovnega pokala, Anžeta Laniška, manj zadovoljen pa je s svojimi rezultati Timi Zajc, ki je v iskanju prave forme.

Na zadnji tekmi, državnem prvenstvu v Planici, je sicer postal državni podprvak, a nad prikazanim ni bil navdušen. "S skoki nisem zadovoljen. Dovolj je bilo za drugo mesto, a znova je bilo veliko napak. Kot vso sezono. Borim se, skačem 'malo mešano na žaru'," je po tekmi v Planici dejal Zajc. 

Ruka Peter Prevc
Sportal Peter Prevc čuti potrebo, da mora zadihati

"Včasih kvalifikacije še zvozim, na tekmi pa se mi hitro podre. Kot da bi bil čez noč na skakalnici drugi jaz. Zavedam se, da mi manjka višja raven skakanja na tekmah, pa tudi konstantnost." | Foto: Vid Ponikvar "Včasih kvalifikacije še zvozim, na tekmi pa se mi hitro podre. Kot da bi bil čez noč na skakalnici drugi jaz. Zavedam se, da mi manjka višja raven skakanja na tekmah, pa tudi konstantnost." Foto: Vid Ponikvar

"Nima smisla izsiljevati, ker ko ne gre, ne gre"

Na treningih mu gre dobro, ko gre zares, pa se mu stvari ne izidejo. Njegova najboljša posamična uvrstitev v letošnji zimi je deveto mesto, v skupnem seštevku je 21. "Če bi vedel, kateri ventil je treba odpreti, da bi šlo tudi na tekmi, bi ga odprl. Iščemo rešitve, tudi sam nimam točne ideje. Upam, da se mi bo kmalu izšlo. Vem, da se enkrat bo. Nima pa smisla izsiljevati, ker ko ne gre, ne gre," 22-letnik ne ve, zakaj mu na tekmi ne steče po željah.

"Treningi so v redu, tam kaj veliko ne morem spremeniti, a najtežje je narediti nadgradnjo na tekmi. Včasih kvalifikacije še zvozim, na tekmi pa se mi hitro podre. Kot da bi bil čez noč na skakalnici drugi jaz. Zavedam se, da mi manjka višja raven skakanja na tekmah, pa tudi konstantnost."

Anže Lanišek
Sportal Lanišek pometel s konkurenco, zasijala tudi Križnarjeva

"Ne morem reči, da si želim kaj dosti več od osmih skokov na tekmah turneje. Seveda si želim visokih mest, a trenutno je treba nekako spremeniti mišljenje in biti zadovoljen tudi s kakšnim malo manj dobrim mestom." | Foto: Vid Ponikvar "Ne morem reči, da si želim kaj dosti več od osmih skokov na tekmah turneje. Seveda si želim visokih mest, a trenutno je treba nekako spremeniti mišljenje in biti zadovoljen tudi s kakšnim malo manj dobrim mestom." Foto: Vid Ponikvar

"Trenutno je treba biti zadvoljen tudi z manj dobrim mestom"

Skakalci bodo v sredo v Nemčiji začeli tradicionalno novoletno turnejo. Na 71. izvedbi tekmovanja Zajc nima visokih rezultatskih ciljev.

"Zame to ne bo kakšen velik spektakel. Če bi bil med sezono kdaj višje, bi drugače razmišljal, tako pa vem, da grem tja z upanjem, da se mi izide, da začnem uživati na tekmah. Tudi lani sem bil tak čas v kar podobnem položaju, enkrat sem bil sicer vmes tretji, a še večkrat kot letos daleč od točk. Veliko težav sem imel vmes, pa se mi je februarja nekako odprlo. Upam, da se mi bo letos odprlo v pravem trenutku. Ne morem reči, da si želim kaj dosti več od osmih skokov na tekmah turneje. Seveda si želim visokih mest, a trenutno je treba spremeniti mišljenje in biti zadovoljen tudi s kakšnim malo manj dobrim mestom," je teden pred odhodom v Oberstdorf razmišljal Zajc, ki je najboljšo uvrstitev v seštevku turneje vknjižil v premierni sezoni 2017/18, ko je bil 16., lansko je končal na 23. mestu.

Sredine kvalifikacije se bodo začele ob 16.30, tekma v Oberstdorfu bo v četrtek ob 16.30.

Spored 71. novoletne turneje

Oberstdorf

28. december 
16.30 kvalifikacije

29. december
16.30 prva serija

Garmisch-Partenkirchen

31. december
14.00 kvalifikacije

1. januar
14.00 prva serija

Innsbruck

3. januar
13.30 kvalifikacije

4. januar
13.30 prva serija

Bischofshofen

5. januar
16.30 kvalifikacije

6. januar
16.30 prva serija

Kamil Stoch
Sportal Kubacki je izpustil poljsko prvenstvo, Stoch ubranil naslov

 

Ne spreglejte