Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 4. 2022,
12.45

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

Natisni članek

smučarski skoki Poljska Apoloniusz Tajner Thomas Thurnbichler

Nedelja, 3. 4. 2022, 12.45

2 leti

Thomas Thurnbichler

Avstrijci potrdili, Poljaki še čakajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41
Thomas Thurnbichler in Andreas Widhoelzl | Thomas Thurnbichler, ki je bil v zadnji sezoni pomočnik Andreasa Widhölzla, je avstrijski zvezi sporočil, da se poslavlja od dela s tamkajšnjimi skakalci. | Foto Guliverimage

Thomas Thurnbichler, ki je bil v zadnji sezoni pomočnik Andreasa Widhölzla, je avstrijski zvezi sporočil, da se poslavlja od dela s tamkajšnjimi skakalci.

Foto: Guliverimage

Že pred dnevi je predsednik poljske smučarske zveze Apoloniusz Tajner poljskim medijem dejal, da bo glavnega trenerja domačih skakalcev Michala Doležala zamenjal Avstrijec Thomas Thurnbichler. Poljska zveza je nato zapisala, da odločitve še niso sprejeli, a da se pogovarjajo z avstrijskim trenerjem. Zdaj so selitev 32-letnika k Poljakom potrdili pri avstrijski zvezi, pri kateri so sicer pričakovali, da bo Thurnbichler ostal del njihovega trenerskega štaba. Uradne potrditve poljske zveze še ni.

Thomas Thurnbichler
Sportal Tajner: Doležala bo zamenjal Thurnbichler. Zveza: Trener še ni znan.

"Po vseh špekulacijah v zadnjih dneh lahko rečem, da me je naš nekdanji pomočnik trenerja Thomas Thurnbichler obvestil, da bo v prihodnji sezoni glavni trener poljske reprezentance. Pred dnevi mi je še zagotovil, da bo ostal v Avstriji, zato je njegov odhod presenečenje," je za avstrijski kurier.at dejal športni direktor avstrijskih skokov Mario Stecher.

Avstrijski medij še dodaja, da so Thomasa Thurnbichlerja skakalci in zaposleni na zvezi zelo cenili, a da je na lastno željo zapustil domači tabor. "Ekipa je na takšne stvari dobro pripravljena, kmalu bomo objavili sestavo trenerskega štaba," je še dodal Stecher.

Robert Hrgota Planica 2022
Sportal Kaj takega se v slovenski skakalni reprezentanci še ni zgodilo

Widhölzlov pomočnik v olimpijski sezoni

Thurnbichler se je rodil junija 1989 v Innsbrucku, kot skakalec je večinoma nastopal v celinskem pokalu, v katerem je štirikrat skočil na zmagovalni oder (dvakrat je zmagal), v svetovnem pokalu pa dobil priložnost le na eni tekmi.

Zlati orel novoletna turneja
Sportal Nemci bi popestrili poletno skakalno sezono

Že pri 22 letih je končal skakalno kariero in se pozneje podal v trenerske vode. Izkušnje v teh je nabiral na Tirolskem, pa tudi znotraj avstrijske reprezentance, v kateri je večinoma deloval z mlajšimi selekcijami.

V zadnji olimpijski sezoni je spoznal tudi delovanje avstrijske članske reprezentance, saj je bil pomočnik Andreasa Widhölzla. Avstrijci so osvojili zlato ekipno olimpijsko odličje in zmagali v pokalu narodov. Obakrat so za las prehiteli Slovence.

Rjoju Kobajaši
Sportal Junak se ima za sodobnega Japonca: Sem nor Japonec
Planica nedelja
Sportal Čustven vrtiljak Norvežanov v Planici: Hvala, Slovenija, izjemni ste
Michal Doležal
Sportal Močna nevihta v poljski reprezentanci, sprememba na vidiku
NLB_98A1359_1200x800
Novice Naši orli so leteli visoko in daleč
Ne spreglejte