Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 6. 2015,
14.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Teja Gregorin biatlon slovenska biatlonska reprezentanca Pokljuka Tomaš Kos Uroš Velepec Marko Dolenc

Sreda, 17. 6. 2015, 14.18

8 let

"Tekmovalci menjave vodstva niti nismo občutili"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Povsem normalno se pripravljamo na novo sezono. Smo dobra ekipa in dobro delamo," o menjavah vodstva slovenske biatlonske reprezentance pravi naša najboljša tekmovalka Teja Gregorin.

"Pravzaprav me veseli, da se je zadeva nekako stabilizirala in tekmovalci tega, kar se je dogajalo, niti nismo občutili, saj je dobro, če se lahko normalno začneš pripravljati na naslednjo sezono," nam je o menjavah vodstva reprezentance povedala Teja Gregorin, v zadnjih letih najboljša slovenska biatlonka in dobitnica bronastega odličja z lanskih olimpijskih iger v Sočiju. Zbor za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije je namreč prevzel nekdanji tekmovalec Marko Dolenc, za glavnega trenerja pa postavil češkega strokovnjaka Tomaša Kosa. Teja Gregorin je o tem dodala: "Skupne priprave pod vodstvom Tomaša Kosa na Pokljuki smo že začeli."

Lani je potrebovala počitek, letos je priprave začela normalno

Na Gorenjskem živeča Ihanka se pripravlja na svojo trinajsto sezono v svetovnem pokalu. "Na samem treningu ni bilo čutiti nekega pomanjkanja, z drugimi zadevami pa se nisem ukvarjala. To sem prepustila drugim, niti nisem imela nobenih težav. Dobili smo tudi shemo, kako bodo stvari potekale naprej, zato gre vse brez težav," je še pojasnila tekmovalka, ki je lani zaradi izmučenosti priprave začela nekoliko pozneje kot njeni reprezentančni kolegi in kolegice: "Lani sem začela en mesec pozneje, ker sem pač potrebovala počitek. Izmučena sem bila tako psihično kot fizično, letos pa sem sezono začela normalno, 30. aprila. Zdaj je ta že v polnem teku, v začetku sem še delala po skopiranem programu Uroša Velepca, pred mesecem dni pa je vajeti prevzel Kos."

Upa, da bo program priprav prilagojen njenim letom

Kakšna pa je razlika med programoma? "V začetku še ne vidim kakšne bistvene razlike, verjetno se bo pokazala pozneje, predvsem mi je pomembno, da se vse skupaj malo prilagodi mojim letom. Upam, da bo Tomaš sproti opazoval in spremenil program, če bo treba in če ne bom zmogla vsega. Predvsem je pomembno to," še pravi biatlonka, ki bo 29. junija dopolnila 35 let, a namerava v biatlonu vztrajati še "sezono ali dve".

S Kosom do zgodovinske prve medalje za Slovenijo

Tomaša Kosa in njegov pristop do dela Gregorinova dobro pozna, češki strokovnjak je namreč v slovenski reprezentanci deloval dolga leta. Del tega obdobja sta si z Velepcem delila trenerske zadolžitve, ko je Velepec vodil moško vrsto, Kos pa žensko, a tudi pri tej delitvi je bila Gregorinova Velepčeva varovanka … "S Tomašem sem dobila medaljo v Koreji, takrat je bil samo Tomaš moj trener," nas je popravila ter spomnila na leto 2009 in svetovno prvenstvo v Pjongčangu v Južni Koreji, kjer je Gregorinova Sloveniji priborila prvo biatlonsko odličje na velikih tekmovanjih. Dodala je: "Nimam slabih izkušen ne s Tomašem ne z Urošem, tako da … Jaz sem zelo prilagodljiva."

Do zime je časa še na pretek

Kakšnega šoka z menjavo glavnega trenerja torej tekmovalke in tekmovalci niso občutili, vsaj najizkušenejši se zadnjih nekaj sezon v veliki meri zanašajo tudi na lastne izkušnje in predvsem poslušajo svoje telo. Tudi Gregorinovi izkušenj ne manjka, a za kakšno resno oceno forme je še veliko prezgodaj, pravi: "Tisto osnovno bazo, ki še poteka, pač začenjam oziroma sem jo začela 30. aprila. Zdi se mi, da se forma kar lepo vzpenja, do zime nam ne bo treba nič hiteti, časa je dovolj."

Nad strelske zagate s pomočjo strokovnjaka

Nov pristop, o katerem so v reprezentanci razmišljali že nekaj časa, naj bi bil delo posebnega strelskega trenerja, s pomočjo katerega bodo poskušali popraviti učinek na strelišču, kjer so z izjemo našega najboljšega tekmovalca Jakova Faka slovenske tekmovalke in tekmovalci v zadnjem času zapravljali dobre uvrstitve. "Upam, da bo to pozitivna pridobitev, da tudi v tem segmentu treninga dosežemo napredek in da bomo tudi tu uspešnejši," je še dejala Gregorinova in priznala: "Zdi se mi, da je tukaj vse skupaj malo šepalo."

Ne spreglejte