Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 2. 2023,
16.45

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

2

Natisni članek

Italija Lena Repinc Živa Klemenčič Polona Klemenčič Anamarija Lampič Anamarija Lampič SP Oberhof 2023

Sobota, 18. 2. 2023, 16.45

1 leto, 2 meseca

SP Oberhof 2023, ženska štafeta

Italijanke do naslova, neljub zaplet pri Anamariji Lampič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

2

Oberhof 2023, italijanska ženska štafeta | Italijanske biatlonke so osvojile naslov svetovnih prvakinj. | Foto Reuters

Italijanske biatlonke so osvojile naslov svetovnih prvakinj.

Foto: Reuters

Italijanke Samuela Comola, Dorothea Wierer, Hannah Auchentaller in Lisa Vittozzi so nove biatlonske svetovne prvakinje v štafeti. Slovenke Živa Klemenčič, Lena Repinc, Anamarija Lampič in Polona Klemenčič so predvsem po zaslugi slednje osvojila 12. mesto.

Johannes Thingnes Boe
Sportal Vetrovna loterija, Boe ostal brez šestega zlata, Slovenci deveti

V težkih razmerah, prireditelji so zaradi toplega vremena in močnih sunkov vetra razmišljali celo o odpovedi, so se pred skoraj 24.000 gledalci najbolje znašle Italijanke. Zelo dobro se je s favoriziranimi tekmicami najprej merila Comola, izkušena Wierer je nato našim zahodnim sosedam zagotovila vodstvo. Za presenečenje pa je poskrbela Auchentaller, ki je obdržala prvo mesto. V zadnji predaji je Vittozzi nato dobila neposredni dvoboj z nemško šampionko Denise Herrmann Wick za zlato. Bron so osvojile Švedinje. Francozinje in Norvežanke, ki so sodile v krog kandidatov za odličja, so kolajne zapravile že pred tem s slabim streljanjem.

Slovenke so se rešile pred katastrofo. Mladi Živa Klemenčič in Lena Repinc sta solidno opravili nalogo. Anamarija Lampič je predajo začela na 11. mestu in do prvega strelskega postanka močno znižala zaostanek in se prebila med deseterico.

Začetniška napaka Anamarije Lampič

Vse je kazalo, da je za Slovenijo morda dosegljivo celo sedmo mesto, saj je Anamarija Lampič v vse boljši tekaški formi in je zopet prehitevala tekmice pred seboj. Spet je potrdila, da ji streljanje leže ne dela več nobenih težav, žal pa se ji je na postanku stoje pripetila neljuba napaka. Pozabila je sprožiti rezervni naboj, morala je v tri kazenske kroge in nato dobila še dve minuti pribitka. Sicer je prehitela tekmice pred seboj, a na rezultatski lestvici je padla na 16. mesto. Z zelo dobro predstavo pa je Polona Klemenčič ekipo nato pripeljala na končno 12. mesto.

"Bila sem prepričana, da sem dala tri rezerve notri, a sem očitno samo dve in so nam pribil dve minuti pribitka." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Bila sem prepričana, da sem dala tri rezerve notri, a sem očitno samo dve in so nam pribil dve minuti pribitka." Foto: Grega Valančič/Sportida

"Glede na to, da so nam pribili dve minuti zaradi moje začetniške napake, ne morem biti zadovoljna. Tekaško se mi zdi, da je bilo že v redu, čeprav se zadnja dva dni ne počutim najboljše. Strelsko leže super, samo ena poprava. Stoje pa ne vem, kaj se je dogajalo v moji glavi. Bila sem prepričana, da sem dala tri rezerve notri, a sem očitno samo dve in so nam pribil dve minuti pribitka. Smo tam, kjer smo. Drugače mislim, da smo punce lahko zelo zadovoljne, šlo nam je dobro strelsko in tekaško,” je po tekmi povedala Lampičeva, rešiteljica dneva Polona Klemenčič pa: "Mislim, da sem svoje delo opravila v redu. Malce mi je žal zadnjega strela leže, a sem ga hitro popravila in šla naprej. Stoje sem streljala malce izven svojega ritma in naredila dve napaki. Uspela sem jih popraviti. Tekaško pa je bilo vredu."

Tudi Živa Klemenčič in Lena Repinc sta svoj del naloge opravili dobro in bili s svojima nastopoma zadovoljni. "Za menoj je bilo par težkih tekem, ki se niso ravno izšle po mojih željah. Danes sem zelo vesela, da sem prikazala eno lepo streljanje, da sem se borila. Zelo lepo sem držala hitrejše tekmovalke in sem zelo zadovoljna danes," je ocenila prva, druga pa: "Če bi zadela še zadnji strel stoje, bi svoj nastop ocenila za odličen. Ampak je nisem in ne morem tako reči. Razmere so bile težke, tako da bi lahko bilo veliko slabše."

SP v biatlonu, Oberhof, ženska štafeta:

1. Italija  1:14:39,7 (0+2)
(Samuela Comola, Dorothea Wierer, Hannah Auchentaller, Lisa Vittozzi)
2. Nemčija +24,7 (0+6)
(Vanessa Voigt, Hanna Kebinger, Sophia Schneider, Denise Herrmann-Wick)
3. Švedska +55,7 (2+11)
(Linn Persson, Anna Magnusson, Elvira Öberg, Hanna Öberg)
4. Francija  +1:31,6 (1+12)
5. Avstrija  +2:08,0 (0+12)
6. Norveška   +2:20,2 (4+13)
7. Češka +2:45,2 (3+11)
8. Švica   +2:45,6 (1+15)
9. Poljska +4:48,9 (0+16)
10. Estonija +5:20,8 (4+11)
...
12. Slovenije +5:38,3 (3+12)
(Živa Klemenčič, Lena Repinc, Anamarija Lampič, Polona Klemenčič)

 

Ne spreglejte