Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
15. 1. 2019,
18.50

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,21

13

Natisni članek

Domen Prevc Jurij Tepeš Peter Prevc Peter Prevc Jernej Damjan Zakopane

Torek, 15. 1. 2019, 18.50

5 let, 3 mesece

Petra Prevca in Jerneja Damjana bosta zamenjala Domen Prevc in Jurij Tepeš

Spremembe v slovenski skakalni reprezentanci

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,21

13

Domen Prevc | Domen Prevc se vrača v svetovni pokal. | Foto Sportida

Domen Prevc se vrača v svetovni pokal.

Foto: Sportida

Naslednja postojanka svetovnega pokala v smučarskih skokih je Poljska. V Zakopanah bosta v soboto in nedeljo ekipna in posamična tekma, slovenske barve pa bo zastopala šesterica. Peter Prevc in Jernej Damjan ostajata v Sloveniji, v ekipo pa se vračata Domen Prevc in prvič v tej sezoni Jurij Tepeš.

Prvi zvezdnik slovenske skakalne reprezentance Peter Prevc se je po posvetu s trenerji dogovoril, da se bo raje posvetil treningu in iskal pravo simetrijo na mizi. Veliko težav je imel namreč ob odrivu, kar je posledica pomanjkanja skokov in ne povsem gibljivega gležnja, ki ga je imel operiranega.

Po tekmah v Predazzu se je za umik iz svetovnega pokala odločil tudi Jernej Damjan, ki je že na novoletni turneji razmišljal o tej potezi, po prihodu iz Val di Fiemmeja pa je storil, kar se je od njega pričakovalo.

Prvo izpraznjeno mesto bo zasedel Domen Prevc, ki je imel nedavno tudi nekaj zdravstvenih težav, vendar naj ne bi bile prehude. Najmlajši od bratov Prevc je izpustil zadnje štiri tekme. V sezono je vstopil naknadno in bil v Ruki dvakrat odličen četrti. Tudi v Nižnem Tagilu je bil še 14., nato pa so se pri njegovih skokih začele pojavljati težave. Ker se na drugi postojanki turneje štirih skakalnic v Garmisch-Partenkirchnu sploh ni uvrstil na tekmo, se je odločil za odhod v Slovenijo, kjer je treniral, da bi spet pripravljen prišel v Zakopane.

David Kubacki
Sportal Kubacki do premierne zmage, Slovenci skromni, Prevc se bo vrnil, ko bo pripravljen

Slovenska ekipa za Zakopane

Timi Zajc, Anže Semenič, Anže Lanišek, Domen Prevc, Tilen Bartol, Jurij Tepeš

Jurij Tepeš spet v družbi najboljših

Jurij Tepeš bo po dolgem času spet nastopil v svetovnem pokalu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Jurij Tepeš bo po dolgem času spet nastopil v svetovnem pokalu. Foto: Žiga Zupan/Sportida Na Poljskem, kjer je arena že razprodana in se obeta izjemna navijaška kulisa, bomo na delu po dolgem času videli tudi Jurija Tepeša, ki je v Zakopanah že trikrat skočil med najboljšo deseterico - pred štirimi leti je bil sedmi. V pretekli sezoni je v svetovnem pokalu skakal le v domači Planici, letos pa je poskušal pripravljenost dvigovati v celinskem pokalu, v katerem se ni proslavil.

Njegova najboljša uvrstitev je 18. mesto, do katerega je skočil prav na zadnji postojanki v Bischofshofnu. Tam je odlično skakal Žiga Jelar, ki je zmagal in bil drugi, a v Zakopane ne potuje, saj bo poskušal Sloveniji priskakati dodatno kvoto v celinskem pokalu. Zato pa ga lahko ob takšnem nadaljevanju kmalu pričakujemo v družbi najboljših skakalcev na svetu.

Anže Semenič Planica
Sportal Kobajaši ob zmagi izenačil rekord skakalnice, Semenič v deseterici
Žiga Jelar
Sportal Zmaga in drugo mesto! Jelar zablestel v Bischofshofnu.
Ne spreglejte