Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 2. 2021,
16.00

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Pokljuka 2021 Pokljuka 2021 Pokljuka Polona Klemenčič Jakov Fak Jakov Fak

Četrtek, 18. 2. 2021, 16.00

3 leta, 2 meseca

SP v biatlonu, Pokljuka (mešani pari)

Francoza po hudem boju do zlata, Slovenca 13. "Dobro, ni pa odlično," pravi Fak.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Jakov Fak, Pokljuka 2021 | Jakov Fak je moral v kazenski krog. | Foto Guliverimage

Jakov Fak je moral v kazenski krog.

Foto: Guliverimage

Na svetovnem prvenstvu v biatlonu na Pokljuki je danes potekala tekma mešanih parov. Zlata se je po hudem boju razveselila reprezentanca Francije v postavi Antonin Guigonnat in Julia Simon, drugo mesto je osvojila Norveška, tretje pa Švedska. Slovenski tabor, ki sta ga zastopala Jakov Fak in Polona Klemenčič, je osvojil 13. mesto. Nastopilo je 28 reprezentanc.

Francoza Antonin Guigonnat in Julia Simon sta zmagovalca današnje štafetne tekme mešanih parov na biatlonskem svetovnem prvenstvu na Pokljuki. Srebro sta osvojila Norvežana Johannes Thingnes Boe in Tiril Eckhoff, bron pa Šveda Sebastian Samuelsson in Hanna Öberg

Zmagovalca Antonin Guigonnat in Julia Simon. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zmagovalca Antonin Guigonnat in Julia Simon. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V ospredju se je za zlato kolajno bil srdit boj med Italijo, Francijo, Švedsko, Avstrijo, Ukrajino in Norveško. Po polovici sta vodila Italijana, v zadnji krog pa sta se po polomu Dorothee Wierer skupaj podali Eckhoffova in Simonova. Slednja je bila močnejša v teku in Eckhoffovi preprečila četrto zlato kolajno na SP. Srebrn je bil skupaj z rojakinjo Johannes Thingnes Boe. Norvežana sta zaostala 2,8 sekunde. Tretje mesto je Švedski priborila Hanna Öberg, ki je v cilj pritekla 22,6 sekunde za Francozoma.

Polona Klemenčič je solidno opravila svoje delo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Polona Klemenčič je solidno opravila svoje delo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Jakov Fak je v prvi predaji po enkrat zgrešil tako leže kot stoje in za pokritje vseh tarč potreboval dodatne naboje, Polona Klemenčič pa je predal kot četrti. Klemenčičeva v teku ni bila konkurenčna tekmicam, na strelišču pa je za deset tarč potrebovala eno popravo.

V drugi del je Fak, ki mu na domačem SP ne gre najbolje od rok, krenil kot 13., pri streljanju stoje pa je moral v kazenski krog po štirih zgrešenih strelih, s čimer je splavala po vodi uvrstitev med najboljšimi desetimi. Klemenčičeva je v cilj pritekla kot 13. z zaostankom 2:31,8 minute.

Jakov Fak: Lahko bi boljše streljal

"Dobro, ni pa odlično," je po današnjem nastopu najprej povedal Fak. "Lahko bi boljše streljal in bi potem vse skupaj lepše izgledalo. Ampak poskušal sem streljati čim hitreje in kar se da hitro tudi popraviti tisto, kar sem zgrešil. Na zadnjem strelskem postanku sem bil že tako izmučen, da sem komaj stal na nogah. Seveda sem hotel ustreliti hitro, ampak ni šlo," je še dodal.

Tekma je bila zanj bolj kot ne le en težji trening, za nastop se je odločil predvsem zato, da je ostal v tekmovalnem pogonu. "Pa tudi zato, da nekako tisto jezo in tiste emocije lahko usmerim, da jih na fizični ravni dam ven iz sebe. Pa seveda zato, da sem ves čas pod nekim tekmovalnim stresom, da vzdržujem nek ritem in mi ne popusti zbranost."

Klemenčičeva vendarle boljše volje

Klemenčičevi se je po zanjo precej mučnih posameznih tekmah na obraz vendarle prikradel nasmešek. "Danes sem res lahko precej boljše volje, vesela sem, da se mi je na strelišču nekako uspelo pobrati po prejšnjih dneh, mogoče bi edino na streljanju stoje lahko popravila že s prvim strelom, ampak pomembno je, da sem popravila in svoj strelski nastop zaključila brez kazenskega kroga." 

V petek bo na Pokljuki prost dan, v soboto pa bosta na vrsti obe štafetni preizkušnji. V nedeljo za konec sledita še tekmi s skupinskim startom. Ženska bo brez slovenskega zastopstva, na moški pa bosta nastopila Jakov Fak in Miha Dovžan.

Jakov Fak - Pokljuka 2021
Sportal V paru s Polono Klemenčič. Jakovu Faku ponudili počitek, a ga je odklonil.
Jakov Fak - Pokljuka 2021
Sportal Na trenutke je bilo videti odlično, na koncu nasmejan le Miha Dovžan
Matej Kordež - Pokljuka 2021
Sportal Največji izziv je bil prvi dan, ko je bilo najslabše mogoče vreme. Zdaj uživajo v zimski pravljici.

Rezultati:

 
Ne spreglejte