Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 10. 2020,
13.58

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

Natisni članek

veleslalom Neja Dvornik Ana Bucik Meta Hrovat Tina Robnik Sölden

Sobota, 17. 10. 2020, 13.58

3 leta, 6 mesecev

Sölden, veleslalom (ženske)

Italijansko zmagoslavje v Söldnu, Hrovatova tik za najboljšimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89
Meta Hrovat | Meta Hrovat je osvojila šesto mesto. | Foto Getty Images

Meta Hrovat je osvojila šesto mesto.

Foto: Getty Images

Italijanka Marta Bassino je zmagovalka prvega veleslaloma v novi sezoni svetovnega pokala v alpskemu smučanju. Drugo mesto je osvojila njena rojakinja Federica Brignone, tretja je bila Slovakinja Petra Vlhova. Razlog za zadovoljstvo lahko po prvi preizkušnji najdejo tudi v slovenskem taboru, saj je Meta Hrovat preizkušnjo končala na odličnem šestem mestu, do točk je prišla še Ana Bucik, ki je bila 21. 

Uvodno preizkušnjo v Söldnu je najbolje prestala Italijanka Marta Bassino, ki se je najbolje znašla že v slabi vidljivosti v prvi vožnji, v finalu pa je odbila vse napade tekmic in se veselila zmage. Štirinajst stotink sekunde je zaostala najboljša veleslalomistka lanske sezone Federica Brignone, tretja je bila Slovakinja Petra Vlhova (+1.13).

Popoln začetek sezone za Italijanko

"To je bil popoln začetek sezone," je dejala pripadnica italijanske vojske iz Piemonta. "Smo odlična ekipa. Poleti smo trdo delali. In mislim, da je to rezultat tega." "Nova sezona je, spet se moraš potrditi. Zame Sölden pomeni veliko hrupa in čustev," pa je čudno pomanjkanje ljudi v belem cirkusu opisala Brignonejeva, katere mati Maria Rosa Quario je spomladi hudo zbolela za covidom-19, a si je opomogla in je kot poročevalka tudi v Söldnu, poroča STA.

Hrovatova se je v prvi vožnji iskala

V drugi vožnji so nastopile tri Slovenke. Najboljše je svoje delo opravila Meta Hrovat, ki je po prvi vožnji zasedala 13. mesto, v drugo pa je z napadalno vožnjo ob prihodu v cilj prevzela vodstvo, na koncu je osvojila šesto mesto (+2.47).

''Današnji dan je bil zelo zanimiv oziroma razgiban, saj mi prva vožnja ni najbolje uspela. Celo vožnjo sem se nekako iskala. V glavi nekako nisem imela prave predstave kako dobro izpeljati progo. Vesela sem, da mi je v drugo uspelo prikazati boljšo vožnjo, tako da je na koncu to lep rezultat,'' je bila z dosežkom zadovoljna Hrovatova.

Bucikova in Robnikova upali na kaj več

Do točk je prišla še Ana Bucik, ki je osvojila 21. mesto (+5.37), najboljša Slovenka po prvem delu Tina Robnik (12.) je v finalu odstopila. Bucikova si je želela več: ''Danes bi si želela boljšega smučanja, mislim, da sem sposobna veliko več, kot sem pokazala. Res je, da so bili pogoji izredno težki in da mi v zadnjih tednih ni šlo vse po načrtu, a ne glede na vse bi si želela boljšega smučanja. Upam, da bom na prihodnjih tekmah to pokazala.''

''Škoda teh napak v drugem teku, da sem potem odstopila. V nekaterih delih sem našla tiste prave občutke, v nekaterih pa še ne. Nekaj pozitivnih stvari sigurno lahko vzame, a sem sigurno razočarana zaradi odstopa. Pozitivno bom šla naprej na naslednje treninge in se poskušala spraviti v boljšo formo,'' pa je obžalovala Robnikova.

Slovenske barve je v prvi vožnji zastopala še Neja Dvornik, ki je bila z zaostankom 5.13 prepočasna za finale (48.).

V nedeljo bo na sporedu še moški veleslalom, kjer bosta svojo priložnost iskala tudi Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Sölden, druga vožnja:

 

Izidi prve vožnje:

 

Preberite še:

Sölden
Sportal Koronavirus preložil izbor smučarja leta, švedski trener pozitiven
Mikaela Shiffrin
Sportal Smučarska imena, ki jih velja podčrtati
Meta Hrovat
Sportal Meta Hrovat: Brez panike. Kar smo naredili, smo naredili.
Ne spreglejte