Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 2. 2021,
11.14

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16

5

Natisni članek

Rasnov Cene Prevc Žiga Jelar Ema Klinec Ema Klinec Nika Križnar Nika Križnar

Sobota, 20. 2. 2021, 11.14

3 leta, 2 meseca

Smučarski skoki, Rasnov, mešana ekipna tekma

Odlični obeti pred SP: Slovenci v Rasnovu le za Norvežani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16

5

Nika Križnar, Cene Prevc, Ema Klinec, Žiga Jelar | Slovenci so osvojili drugo mesto. | Foto Sportida

Slovenci so osvojili drugo mesto.

Foto: Sportida

Slovenski smučarski skakalci Nika Križnar, Ema Klinec, Žiga Jelar in Cene Prevc so na mešani ekipni tekmi v Rasnovu zasedli odlično drugo mesto. Na zadnji tekmi pred svetovnim prvenstvom, ki se bo začelo prihodnji teden v Oberstdorfu, so Slovenci zaostali le za Norvežani, tretje mesto je pripadlo Avstrijcem.

Slovenija je v Rasnovu dosegla velik uspeh. Izjemno so Slovenci nastopili že v prvi seriji, po skokih Nike Križnar (95 m), ki je prišla še do tretjih zaporednih stopničk v treh dneh, Ceneta Prevca (94,5 m) in Eme Klinec (94 m) je Slovenija vodila, malce slabše je nastopil le Žiga Jelar (87 m), Slovenija pa je že po polovici preizkušnje zasedala drugo mesto.

Najboljše tri reprezentance. | Foto: Sportida Najboljše tri reprezentance. Foto: Sportida

Slovenski kvartet je blestel tudi v drugi seriji. Nika Križnar je že takoj po svojem skoku (95 m) prevzela vodstvo. V drugi skupini je nato Daniel Andre Tande Norveško, kljub odličnemu nastopu Ceneta Prevca (94,5 m), z dobrima dvema točkama prednosti znova popeljal na vrh. V tretji skupini je Ema Klinec (92 m) izničila zaostanek, Norveška in Slovenija pa sta bili po sedmih skokih povsem poravnani na vrhu. V zadnjem skoku pa je vodilni v seštevku skupnega pokala Halvor Egner Granerud (97 m) ugnal Jelarja (87 m). Slovenci so na koncu zbrali 945,3 točke, Norvežani pa 968,7. Za Norveško sta poleg Tandeja in Graneruda nastopili še Maren Lundby in Silje Opseth.

Slovenci so odlično nastopili na generalki za SP. | Foto: Sportida Slovenci so odlično nastopili na generalki za SP. Foto: Sportida

Tretja Avstrija (924,6 točke) je nastopila v postavi Eva Pinkelnig, Daniela Iraschko-Stolz, Manuel Fettner in Daniel Tschofenig.

Zadovoljna oba trenerja

Z izplenom slovenske reprezentance sta bila zelo zadovoljna tako trener deklet kot fantov. "Čudovita tekma, prva mešana po dolgem času. Videli smo šest res lepih skokov v zelo konstantnih pogojih. Danes ni bilo skrbi. Mislim, da je celotna ekipa oddelala svoje trenutne najboljše skoke. Res smo zadovoljni z drugim mestom. Pred tekmovanjem tega nismo pričakovali. Za nami je v celoti gledano res lep vikend v Rasnovu," je bil po tekmi zadovoljen trener deklet Zoran Zupančič.

Igor Medved, glavni trener slovenske B-reprezentance, ki je skakalce vodil v Romuniji, pa je dodal: "Danes je bila odlična tekma. Zelo sem užival v njej. Pogumno smo se spustili v boj za stopničke, na koncu celo za zmago. Malce nam je sicer zmanjkalo, upam pa, da Norvežanom vrnemo že v Oberstdorfu."

Zdaj se bodo smučarji skakalci in skakalke preselili v Oberstdorf, kjer se bo prihodnji teden začelo svetovno prvenstvo. Tekma mešanih ekip, na kateri bodo med favoriti za kolajne brez dvoma tudi Slovenci, bo na SP v nedeljo, 28. februarja.

Znani obe reprezentanci za SP

Na SP nordijskih disciplin prihodnji teden se bodo najprej za odličja pomerile skakalke, tekma na srednji napravi bo na sporedu v četrtek. Selektor Zoran Zupančič bo v Nemčijo odpeljal Niko Križnar, Emo Klinec, Uršo Bogataj, Jernejo Brecl in Špelo Rogelj, po tekmah v Rasnovu pa je znana tudi moška ekipa za SP.

Kot je sporočil glavni trener Robert Hrgota, bodo v Nemčiji prihodnji teden na SP tekmovali Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Domen Prevc in Peter Prevc, ki so imeli mesta v ekipi že zagotovljena, dodatni vstopnici pa sta si priskakala še Cene Prevc in Žiga Jelar. Prva tekma skakalce čaka v soboto, 27. februarja, ko se bodo pomerili za kolajne na srednji napravi.

Nika Križnar
Sportal Sanjski dnevi Nike Križnar se kar nočejo končati, izjemen slovenski uspeh
Rjoju Kobajaši
Sportal Vodilna skakalca zime diskvalificirana, veselje Japonca, do točk vsi Slovenci

Rasnov, mešana ekipna tekma, druga serija:

 

Po prvi seriji

 

Preberite še:

Eirin Maria Kvandal
Sportal Norveška nesrečnica se je poškodovala še huje, kot je mislila
Nika Križnar
Sportal Pravljično! Nika Križnar zmagala in prevzela vodstvo v svetovnem pokalu.
Ne spreglejte