Smola in neugodna poškodba skakalca Jake Hvale

Za slovenskega smučarskega skakalca Jako Hvalo se je trening v Beljaku končal nesrečno. Poškodoval si je koleno, prvi sum pa kaže na poškodbo sprednjih križnih vezi, kar bi pomenilo daljšo odsotnost.

Smola za Jako Hvalo, ki si je na treningu v Beljaku poškodoval levo koleno.

Smola za Jako Hvalo, ki si je na treningu v Beljaku poškodoval levo koleno. Foto: Grega Valančič/Sportida

Člani B-reprezentance so za razliko od A-ekipe že opravili prve skoke v sklopu priprav na novo sezono - izjema je le Robert Kranjec, ki zaradi lanske operacije križnih vezi v kolenu že lep čas trenira in je tudi skakal v Planici.

Danes so trenirali na 60-metrski napravi v Beljaku, dan pa se ni dobro končal za Jako Hvalo.

Pri skoku si je namreč poškodoval koleno. Trenutno opravlja vse potrebne zdravstvene preglede pod nadzorom reprezentančnega zdravnika Tomaža Silvestra, vse pa nakazuje na to, da si je nekdanji up slovenskega skakanja poškodoval sprednje križne vezi v levem kolenu, kar pomeni operacijo.

V začetku naslednjega tedna bo ob novih pregledih natančno jasno, za kakšno poškodbo gre. Če bo potrjena takšna poškodba, potem se je njegova olimpijska sezona, čeprav se bo začela šele novembra, praktično že končala.

V primeru rekonstrukcije križnih vezi skakalci namreč potrebujejo več kot šest mesecev, da sploh začnejo spet skakati, kaj šele da pridejo v želeno formo.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano