Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2019,
9.15

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Gloria Kotnik Tim Mastnak Rok Marguč

Petek, 25. 1. 2019, 9.15

5 let, 2 meseca

Pred paralelnim deskarskim slalomom v Moskvi

Slovenski deskarji na atraktiven test pred vrhuncem sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
deskanje reprezentanca | Gloria Kotnik, Rok Marguč in Tim Mastnak bodo ta konec tedna v Moskvi na paralelnem slalomu lovili točke za svetovni pokal in pilili formo pred svetovnim prvenstvom v Park Cityju v ZDA.  | Foto Miha Matavž

Gloria Kotnik, Rok Marguč in Tim Mastnak bodo ta konec tedna v Moskvi na paralelnem slalomu lovili točke za svetovni pokal in pilili formo pred svetovnim prvenstvom v Park Cityju v ZDA.

Foto: Miha Matavž

Karavana alpskih deskarjev se bo ta konec tedna ustavila v Moskvi, kjer bo jutri na sporedu paralelni slalom v posamični konkurenci, v nedeljo pa deskarje čaka ekipna preizkušnja. To bo zadnja preizkušnja pred svetovnim prvenstvom v Park Cityju v ZDA. V Moskvo so odpotovali Rok Marguč, Tim Mastnak in Gloria Kotnik (Mastnak in Kotnikova bosta nastopila tudi na ekipni tekmi), medtem ko bo Žan Košir tekmo izpustil.

Kot so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije, Rok Marguč, tretji na paralelni veleslalomski tekmi na Rogli, v Moskvo, kjer je leta 2011 zasedel drugo mesto, odhaja sproščen. "Nič ne bom napovedoval, tudi pred tekmo na Rogli nisem. Organizatorji so letos pripravili specifično prizorišče. Progo so nadgradili z umetno konstrukcijo. Zanimivo bo!" se tekme veseli Marguč.

Rok Marguč Rogla
Sportal Marguč presrečen po uspehu kariere: Končno sem nekaj naredil na moji Rogli!

Optimističen in sproščen ostaja tudi Tim Mastnak, zmagovalec prve tekme v Carezzi, ki mu v nadaljevanju sezone ni šlo vse po načrtih, pa čeprav rezultati s treningov kažejo na odlično pripravljenost. "Vem, da sem hiter. Če se mi vse poklopi, bo rezultat dober. Tudi na ekipni tekmi, kjer je cilj preseči peto mesto z Bad Gasteina," besede Mastnaka prenaša spletna stran Smučarske zveze Slovenije.

Tim Mastnak
Sportal Kljub zmagi Zdravljice ni dočakal, bo pa ena od gondol nosila njegovo ime #intervju

Tudi Kotnikova je v Moskvo odpotovala neobremenjeno. "Čim manj se je treba obremenjevati z uvrstitvami, snegom, prizoriščem in drugimi zadevami, ki so identične za vse. Upam le, da na tej in naslednjih tekmah ena proga ne bo tako izrazito hitrejša od druge," si želi Velenjčanka.

Tudi člani B-ekipe Sara Goltes, Črt Ikovic in Jernej Glavan bodo ta konec tedna v pogonu. Pod vodstvom trenerja Gašperja Oblaka bodo v avstrijskem Lachtalu nastopili na dveh paralelnih veleslalomskih preizkušnjah za evropski pokal.

 

Ne spreglejte