Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
18. 4. 2019,
19.02

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

1

Natisni članek

Janez Slivnik Klemen Bergant Peter Pen Denis Šteharnik Grega Koštomaj Ilka Štuhec Ilka Štuhec Tina Maze SZS

Četrtek, 18. 4. 2019, 19.02

5 let

SEZONA 2019/20

Slovenska smučarska sestavljanka z močno okrepitvijo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

1

Janez Slivnik in Ana Drev | Janez Slivnik se vrača v Slovenijo.  | Foto Mediaspeed

Janez Slivnik se vrača v Slovenijo.

Foto: Mediaspeed

Po seji alpskega strokovnega sveta je slovenska smučarska reprezentanca korak bližje končni sestavi za prihodnjo sezono, proti kateri bodo ob vodji panoge Mihi Verdniku smernice postavljali Klemen Bergant, Peter Pen in kot povratnik ter velika okrepitev še Janez Slivnik.

Ana Bucik
Sportal Pestra slovenska smučarska pomlad: zapihalo ni le v Ilkinem taboru

Potrjuje se naša napoved o vetru pomladnih trenerskih sprememb, ki ni zajel le tabora Ilke Štuhec (novosti iz njene ekipe še ni), temveč bo nekoliko preuredil tudi reprezentančne vrste. Da bomo lahko govorili in pisali o uradnih ekipah trenerjev in tekmovalcev za smučarsko sezono 2019/20, se bosta morala sicer v bližnji prihodnosti sestati še alpski odbor in zbor. Proces se bo zavlekel globoko v maj.  A potem ko je vodja alpskih disciplin pri Smučarski zvezi Slovenije Miha Verdnik prejel pozitivne odgovore ključnih deležnikov, svoje mnenje pa je na današnji seji podal še strokovni svet, ki je več ur sestankoval za zaprtimi vrati, je že jasno vidno ogrodje.

Slivnikova vrnitev

Kot je bilo mogoče pričakovati, se največja sprememba obeta v ženski reprezentanci. Potem ko so dosedanjega šefa ekipe Denisa Šteharnika že minuli mesec obvestili o tem, da nanj v tej vlogi ne računajo več (po novem se seli v moško ekipo evropskega pokala, kjer bo pomagal pri razvoju mlajših tekmovalcev, medtem ko pa bo ženko ekipo EP vodil Igor Zagernik), je zdaj jasno tudi, da so bili v vodstvu panoge uspešni pri pogovorih z Janezom Slivnikom. Nekdanji trener v finski in avstrijski reprezentanci se po dobrih 13 letih vrača v slovensko žensko izbrano vrsto, kjer je pred odhodom sodeloval s Tino Maze, zdaj pa ga čaka nova nadarjena mladenka – Meta Hrovat.

Grega Koštomaj bo delal s slovenskimi smukači. | Foto: MaPa Grega Koštomaj bo delal s slovenskimi smukači. Foto: MaPa

"Čivk" je odmeval tudi v tujini

Medtem ko je bil večji del smučarske javnosti Slivnikovi vrnitvi naklonjen, pa je bila do te ideje bolj kritična prav Mazejeva. Ob govoricah o morebitni vrnitvi 45-letnega Jeseničana je namreč na socialnem omrežju Twitter zapisala: "To pa je pogum! Upam, da bo postregel z bolj zrelim vedenjem. Meni so on in še nekaj drugih strokovnjakov skoraj uničili kariero." Svojih ostrih besed, ki na poteze SZS in omenjenega trenerja niso vplivale, pozneje ni želela javno pojasnjevati ali razčlenjevati, je pa njen "čivk" odmeval tudi v tujih medijih, predvsem avstrijskih in švicarskih.

Koštomaj že na terenu

Manj prahu je dvigovalo kadrovanje v moški reprezentanci, ki je bilo tudi precej manj izrazito. Klemen Bergant in Peter Pen sta namreč ostala vodji ekip. Prvi za tehnični disciplini, ki bo ostala povsem nespremenjena, drugi pa za hitri disciplini. Vanjo se zdaj kot trener vključuje Grega Koštomaj, ki je v zadnjih sezonah služboval v ekipi dvakratne svetovne smukaške prvakinje Ilke Štuhec. Savinjčan se je nedavno že mudil na snežnem treningu slovenskih smukačev v Banskem, zdaj pa ga čaka tudi uradna vloga v štabu trenerja Pena.

Tuš kamp | Foto: SZS Foto: SZS Ekipe bodo dokončno izoblikovane v naslednjih dneh, ko se bo pripravilo gradivo za obravnavo na odboru. Vso zadevo mora potrditi tudi zbor, ki bo zasedal okoli 20.maja. In medtem ko je glavnina najboljših slovenskih smučarjev začasno že snela opremo, pa je bilo te dni vseeno precej živahno na Krvavcu. Tam je namreč vodja mladinskih in otroških programov Boštjan Anderlič vodil kamp hitrih disciplin, ki se ga je udeležilo kar 223 smučarjev in smučark iz 23 društev članov SZS. Z mladimi so izkušnje delili tudi nekdanji reprezentanti Rok Perko, Andrej Šporn in Gašper Markič.
Sportal Ilka Štuhec: Zakaj spet jaz?!
Martin Čater
Sportal Zdaj še na skupni mukotrpni poti
Sportal Groba dobrodošlica Tine Maze
Štefan Hadalin
Sportal Ni še konec
Meta Hrovat
Sportal Šteharnikov zagovor
Ne spreglejte