Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
28. 3. 2019,
14.22

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

3

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec Miha Verdnik Peter Pen Denis Šteharnik Klemen Bergant Smučarska zveza Slovenije

Četrtek, 28. 3. 2019, 14.22

5 let

POGLED V SEZONO 2019/20

Pestra slovenska smučarska pomlad: zapihalo ni le v Ilkinem taboru

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

3

Ana Bucik | Ana Bucik: v novo sezono najverjetneje z novim trenerjem. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Ana Bucik: v novo sezono najverjetneje z novim trenerjem.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

V nasprotju s preteklimi leti, ko je pomlad prinesla kontinuiteto, se pri oblikovanju slovenske smučarske trenerske piramide letos obetajo spremembe. Ob vetru sprememb je (lahko) povsem miren le Klemen Bergant.

Ilka Štuhec
Sportal Močan veter sprememb v taboru Ilke Štuhec

Na Krvavcu se te dni zaključuje državno prvenstvo v alpskem smučanju. Vrhunec bo sobotni smuk, ki ga bo zaznamoval dvoboj Boštjana Klineta in smučarja prostega sloga Filipa Flisarja. Mariborčana se bosta namreč med seboj pomerila v smuku in nato še v krosu. Že pred tem so državni prvaki postali Štefan Hadalin in Neja Dvornik (oba sta slavila zmagi tako v slalomu kot tudi veleslalomu), Saša Brezovnik (kombinacija in superveleslalom), Klemen Kosi (superveleslalom) ter Miha Hrobat (kombinacija). Pestro pa je tudi dogajanje v zakulisju, kjer se že pripravljajo nastavki za novo sezono.

Ne le Ilka …

Kar nekaj prahu je v začetku tedna dvignila napoved najboljše slovenske alpske smučarke Ilke Štuhec o prevetritvi njenega spremljevalnega štaba, v katerem v prihodnje ne bo več trenerja Gregorja Koštomaja in kineziologinje Anje Šešum. O nadaljnjih korakih oziroma o novih obrazih v taboru dvakratne svetovne smukaške prvakinje še molčijo, jasno pa je, da to ne bodo edine spremembe na najvišjih trenerskih ravneh v slovenskem alpskem smučanju. Do premikov bo namreč prišlo tudi na reprezentančni ravni, kjer pa odgovorni v fazi pogovorov in sestavljanja trenerske piramide še molčijo.

Denis Šteharnik naj bi ostal v Sloveniji, a ne v ženski reprezentanci. | Foto: Vid Ponikvar Denis Šteharnik naj bi ostal v Sloveniji, a ne v ženski reprezentanci. Foto: Vid Ponikvar

Denis Šteharnik se poslavlja

Predlogi novih sestav trenerskih in tekmovalnih ekip naj bi se skupaj s proračuni skozi proceduralne mline selili v aprilu. Kot vse kaže, se največje spremembe obetajo v ženski ekipi svetovnega pokala. Od te se po vsej verjetnosti poslavlja Denis Šteharnik, ki je vlogo trenerja za tehnični disciplini opravljal od leta 2011, v zadnjih sezonah pa je bil tudi glavni trener. Zanj naj bi bilo pripravljeno mesto trenerja v moški ekipi. Kdo ga bo nasledil pri dekletih, še ni jasno, glavna želja vodstva pa naj bi bil celo Janez Slivnik, ki je bil blizu vrnitve že leta 2014, v zadnjih letih pa je uspešno deloval v Avstriji.

Slovenska želja: Janez Slivnik | Foto: Sportida Slovenska želja: Janez Slivnik Foto: Sportida Petru Penu zaupnica, toda …

"Če bom dobil podporo, bom ostal in nadalje izvajal štiriletni načrt. Če je ne bom, pač ne bom," nam je o svoji prihodnosti pred dnevi dejal trener moške ekipe za hitri disciplini Peter Pen. Po naših informacijah se mu obeta podpora, vseeno pa naj bi zaradi slabših rezultatov prišlo do določenih sprememb v sistemu delovanja njegove ekipe. Že pred dnevi smo poročali, da naj bi bil eden od kandidatov za okrepitev trenerskega štaba tudi zdaj že nekdanji trener Štuhčeve Koštomaj, ki pa se je komentarju te govorice spretno izognil.

Zelena luč za Klemna Berganta

Vodja alpskih disciplin Miha Verdnik, čigar delovne zadolžitve po novem vključujejo tudi skrb za trenersko okostje, je v preteklih tednih že večkrat namignil tudi, da želi v prihodnje okrepiti štab v mlajših tekmovalnih kategorijah. To naj bi se v prihodnje tudi zgodilo. Povsem brez sprememb pa naj bi jo letos "odnesla" moška ekipa za tehnični disciplini, v kateri je trener Klemen Bergant ekipo sodelavcev zgradil okrog veleslalomskega prvokategornika Žana Kranjca in svetovnega podprvaka v kombinaciji Štefana Hadalina.

Peter Pen
Sportal Če želijo, bo ostal, če ne, bo odšel
Sportal Darja Črnko o trenutkih, ki jih ne bi privoščila nobeni mami
Ilka Štuhec in Grega Koštomaj
Sportal "Končna odločitev je vedno športnikova"
Ne spreglejte