Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2024,
16.10

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Polona Klemenčič Anamarija Lampič Anamarija Lampič Miha Dovžan Jakov Fak Jakov Fak Holmenkollen Oslo biatlon

Nedelja, 3. 3. 2024, 16.10

1 mesec, 3 tedne

Biatlon, Oslo, mešane štafete (m + ž)

Slovenci v tej zimi boljši še niso bili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Jakov Fak | Jakov Fak je v zadnji predaji prehitel štafeto Češke za končno šesto mesto slovenske četverice. | Foto Guliverimage

Jakov Fak je v zadnji predaji prehitel štafeto Češke za končno šesto mesto slovenske četverice.

Foto: Guliverimage

Francoska mešana štafeta v postavi Julia Simon, Sophie Chauveau, Fabien Claude in Quentin Fillon Maillet je zmagovalka preizkušnje svetovnega pokala v Oslu. Slovenska četverica je zasedla šesto mesto in prišla do najboljše uvrstitve v tej disciplini to sezono. Pred tem so bili Slovenci v Östersundu 12., v Anterselvi pa 11.

Anamarija Lampič
Sportal Začelo se je sanjsko, potem pa ...

Polona Klemenčič je v prvi predaji porabila dva dodatna naboja pri streljanju stoje in Anamariji Lampič predala kot 11. z zaostankom 1:20 minute. Ta je leže morala v kazenski krog, stoje pa je z dvema popravama pokrila vse strele in v vseh treh krogih precej nadoknadila s tekom.

Mihi Dovžanu je Lampičeva predala kot osma z zaostankom 2:09 minute. Dovžan je streljanje opravil brezhibno in pridobil še eno mesto. Jakov Fak je s sedmega mesta krenil naprej in po odličnem streljanju stoje prehitel Češko za končno šesto mesto. Ciljno črto so Slovenci prečkali 2:40,1 minute za zmagovalci.

V boju za zmago je imela francoska zasedba po zaslugi Simon in Chauveau veliko prednost pred tekmeci že po obeh ženskih nastopih. Claude in Fillon Maillet sta nato predvsem po zaslugi zadnjega streljanja Fillona Mailleta zanesljivo ohranila 32,2 sekunde naskoka pred zasledovalci za drugo zmago to sezono. Obenem so Francozi slavili tudi naslov svetovnih prvakov.

V četveroboju reprezentanc za drugo mesto je bila najmočnejša Švedska, potem ko je Martin Ponsiluoma ob koncu ugnal Johannesa Thingnesa Boeja (+35,9), ki je Norveški pritekel tretje mesto.

Pester dan za Anamarijo Lampič

"Za menoj je zelo pester in moker dan. Prvič sem startala na mešani štafeti dvojic in je bilo zelo zanimivo, kako hitro je šlo. Zadovoljna sem s streljanjem leže, ki je bilo popolno, malo manj s stoje. Mislim, da sva se oba s Tonijem odlično odrezala, saj je bila za oba to prva takšna tekma. Z drugo štafeto pa je šlo malce slabše leže, a bolje stoje. Na progi sem bila še vedno dovolj hitra, ostalo mi je dovolj energije, predvsem za zadnji krog. Mihi sem želela predati v čim boljšem položaju in šesto mesto na koncu je odlično za nas," je po napornem dnevu, v katerem je startala na dveh tekmah za Smučarsko zvezo Slovenije  povedala Anamarija Lampič.

"Prva takšna tekma zame. Priznam, da sem čutil malce več nervoze kot običajno in zato tudi kakšna poprava več, kot bi si želel," je svoj nastop na tekmi mešanih parov ocenil Anton Vidmar.

"Tekaško danes ni bilo slabo. Cilj je bil ujeti Čehe, saj so bili naprej preveč oddaljeni. Na prvem postanku sem zgrešil prvi strel in popravil z eno ekipo. Tekaško sem odščipnil nekaj sekund Čehu, ki je bil pred menoj in s tem naredil pritisk. Stoje mi je uspel dober nastop, prehitel Čeha in mesto ohranil do konca. Lahko smo zadovoljni in gremo veselo na naslednje tekme preko luže," pa je po tekmi mešanih štafet povedal Jakov Fak.

"S šestim mestom mešane štafete smo lahko zelo zadovoljni. Odličen nastop vseh tekmovalcev in bili smo najboljša mala nacija, kar je uspeh za nas," je bil po zadnjem dnevu tekmovanj v Oslu zadovoljen tudi glavni trener slovenske reprezentance Ricco Gross.

Biatlonska karavana se zdaj seli v Severno Ameriko, kjer bodo od petka do nedelje najprej tekme v ameriškem Soldier Hollowu, nato pa še med 14. in 17. marcem za konec sezone v kanadskem Canmoru.

Oslo, mešana štafeta:

1. Francija 1:03:48,6 (0+6)
(Julia Simon, Sophie Chauveau, Fabien Claude, Quentin Fillon Maillet)

2. Švedska +32,2 (0+8)
(Mona Brorsson, Elvira Öberg, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma)
3. Norveška +35,9 (1+10)
(Ingrid Landmark Tandrevold, Ida Lien, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe)
4. Italija  +46,4 (2+9)
5. Nemčija  +59,4 (0+10)
6. Slovenija +2:40,1 (1+9)
(Polona Klemenčič, Anamarija Lampič, Miha Dovžan, Jakov Fak)

7. Češka +3:30,6 (1+13)
8. Avstrija +4:16,2 (4+11)
9. ZDA  +4:16,3 (2+12)
10. Poljska +5:11,9 (0+10)

Preberite še:

Sturla Holm Laegreid
Sportal Laegreid na zadnjem streljanju do zmage
Anamarija Lampič
Sportal Anamarija Lampič z izvrstnim tekom do lepe uvrstitve #video
Miha Dovžan
Sportal Popolno zmagoslavje Norvežanov, najboljši Slovenec pa Miha Dovžan #video
Ne spreglejte