Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 11. 2019,
14.08

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,15

4

Natisni članek

Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin Maruša Ferk Neja Dvornik Ana Bucik Meta Hrovat alpsko smučanje slalom Levi svetovni pokal

Sobota, 23. 11. 2019, 14.08

4 leta, 4 mesece

LEVI, SLALOM (ŽENSKE)

Rekorderka Shiffrinova prehitela Stenmarka, smola Slovakinje, ničla Slovenk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,15

4

Mikaela Shiffrin | Mikaela Shiffrin slavi 41. slalomsko zmago v karieri. Toliko jih ni zbral nihče.  | Foto Getty Images

Mikaela Shiffrin slavi 41. slalomsko zmago v karieri. Toliko jih ni zbral nihče.

Foto: Getty Images

Zmagovalka uvodnega slaloma nove sezone v Leviju je Američanka Mikaela Shiffrin. To je njena 41. slalomska zmaga v karieri, z njo pa je presegla slalomski rekord, ki si ga je delila z Ingemarjem Stenmarkom. Na odru za zmagovalke sta se ji pridružili Švicarka Wendy Holdener in Avstrijka Katharina Truppe. Vodilna po prvi vožnji Slovakinja Petra Vlhova je odstopila. Slovenke so ostale brez finala in točk.

Branilka slalomskega globusa Mikaela Shiffrin je slalomsko sezono začela z novo zmago. Če po prihodu v cilj prve vožnje, ni bila najbolj zadovoljna, saj se ji je pripetila napaka, je bila lahko toliko bolj po finalu. Američanka je po polovici tekme zasedala drugo mesto, za vodilno Slovakinjo Petro Vlhovo je zaostajala 13 stotink, preostale smučarke pa so bile že precej oddaljene od najboljše dvojice.

Shiffrinova je v drugo smučala odlično in v cilju vodstvo zasedla s prednostjo sekunde in 78 stotink pred Švicarko Wendy Holdener. Zmago bi ji lahko odvzela le še Vlhova, a je naredila napako, odstopila in ostala brez uvrstitve. Američanka je tako slavila novo prepričljivo zmago. Ob Holdenerjevi (šesta po prvi vožnji), ki se je na drugo mesto prebila z drugim najhitrejšim časom finala, se je na stopničke uvrstila Avstrijka Katharina Truppe, ki je ohranila mesto.

"Ob tej zmagi sem imela nekaj sreče, a hkrati sem zadovoljna s svojim smučanjem, tako da sem vesela," je v prvi izjavi dejala Shiffrinova.

Prehitela Stenmarka

To je 41. slalomska zmaga v karieri Mikaele Shiffrin, s tem je izboljšala slalomski rekord Ingemarja Stenmarka. "O dosežku Stenmarka nisem razmišljala. Nihče me ni spraševal o tem, kar je lepo. Petra je odlično smučala, imela je težak štart v sezono po bolezni, a je bila danes odlična in prepričana sem, da se bo hitro vrnila. Z zmago sem imela malo sreče, a sem zadovoljna s svojim smučanjem," je po koncu še povedala 24-letna Američanka, ki je v Leviju zmagala tudi lani.

Shiffrinova je na večni lestvici trenutno na tretjem mestu z 61. zmagami, Avstrijka Annemarie Moser-Pröll je zdaj oddaljena le še eno zmago. Prva je Američanka Lindsey Vonn z 82.

Vir: STA

Za največje presenečenje je s številko 56 poskrbela Čehinja Martina Dubovska. Končala je na devetem mestu, če ne bi naredila napake, bi morda še višje.

Brez Slovenk v finalu

Slab dan je za slovenskimi smučarkami. Vse štiri so bile prepočasne za uvrstitev v finale. Še najbližje mu je bila Ana Bucik, ki je na 31. mestu zaostala +3.41 in za šest stotink zgrešila drugo vožnjo. Še sedem stotink počasnejša je bila 34. Maruša Ferk, 18-letna Neja Dvornik je zaostala +4.25, kar je bilo dovolj za 46. mesto, Meta Hrovat, ki je imela najugodnejšo štartno izhodišče od varovank Janeza Slivnika (številka 19) pa je ciljno črto prečkala s +4.34 zaostanka za po prvi vožnji vodilno Vlhovo in pristala na 48. mestu.

"S Finske potujemo neposredno v ZDA, kjer bomo skušali popraviti slab vtis. Z izjemo Neje Dvornik, ki ostaja na stari celini in bo tekmovala v evropskem pokalu, vse ostale tekmovalke, ki so smučale v Leviju in Söldnu, potujejo tudi na naslednji dve tekmi," je po tekmi povedal trener Slivnik. Najboljša Slovenka Ana Bucik je finale zgrešila za šest stotink. | Foto: Sportida Najboljša Slovenka Ana Bucik je finale zgrešila za šest stotink. Foto: Sportida

Štefan in Žan Kranjec
Sportal Nova misija udarnega smučarskega dvojca #video

Levi, slalom (Ž), finale:

 

Levi, slalom (Ž), prva vožnja:

 

 

Preberite še:

Meta Hrobat
Sportal Finski delovni mir za Meto Hrovat
Tina Maze Sandi Murovec
Sportal "Slovensko smučanje je večje, kot si upamo priznati"
Katharina Liensberger
Sportal Katharina Liensberger se je rešila v zadnjem trenutku
Sportal Zelena luč za črno progo in slovensko šesterico
Ne spreglejte