SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Severin Freund: Ni še konec, Prevc je v igri

2

termometer

Pred zadnjima dvema posamičnima tekmama ima nemški skakalec Severin Freund zajetno prednost pred našim skakalnim asom Petrom Prevcem, a še zdaleč ne slavi velikega kristalnega globusa.

Pred prihodom v Planico, kjer bosta ta konec tedna na prenovljeni Letalnici bratov Gorišek v petek in nedeljo posamični ter v soboto ekipna tekma, ima Severin Freund pred Petrom Prevcem 94 točk prednosti. Številka je videti ogromna in ob formi, ki jo je Nemec kazal na skandinavski turneji, težko ulovljiva.

A lahko že ena napaka vse skupaj spremeni, saj je na voljo še 200 točk. Naš skakalec je dokazal, da ima v svojih nogah veliko dinamita, le dva enakovredna poleta mora sestaviti in potem se lahko zavihti tudi pred Freunda.

Nič ni nemogoče, tega se zaveda tudi nemški skakalec, ki ve, da bo Prevc skakal pred domačim avditorijem, ki mu bo dal dodatno energijo.

"Na skandinavski turneji sem skakal dobro. Zame se je vse izšlo popolno. Za vsako zmago se moraš boriti. Moja tehnika je takšna, da lahko ob pravi formi dobro skočim v vseh razmerah, zato se mi je v Skandinaviji dobro izšlo. Vendar svetovni pokal še ni končan in odločen. Peter je na poletih v Vikersundu dokazal, česa je na smučeh sposoben, in to se v njegovem domačem okolju ne bo spremenilo," je po zmagi v Oslu dejal nemški skakalec.

Tudi Freund je letos pokazal, da se na letalnicah odlično počuti. Na prenovljenem Kulmu je z 237,5 metra postavil rekord letalnice, v Vikersundu je na drugi tekmi celo zmagal, v rumeni majici pa je tudi v razvrstitvi poletov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin