SiolNET. Sportal Zimski športi
1,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Seefeld, nordijsko svetovno prvenstvo, trening, srednja skakalnica, moški

Bertoncelj po treningu zadovoljen, znan je slovenski kvartet

1,00

termometer

David Kubacki
David Kubacki je bil na treningih med bolj prepričljivimi. Foto: Sportida

Smučarski skakalci so na srednji skakalnici opravili zadnje trening skoke pred četrtkovimi kvalifikacijami za petkovo posamično tekmo. Izkazala sta se Poljaka David Kubacki in Kamil Stoch, na drugem trening skoku je bil najboljši Rjoju Kobajaši. Najboljši Slovenec na prvem trening skoku je bil na osmem mestu Timi Zajc, na drugem pa na šestem Peter Prevc. V četrtkovih kvalifikacijah bosta ob Zajcu in Prevcu, ki sta imela mesto že zagotovljeno, nastopila še najbolj izkušeni Jernej Damjan in debitant Žiga Jelar.

Gorazd Bertoncelj Sportal Selektor Bertoncelj se bo odločil po videoanalizi, svetli izjemi Prevc in Damjan

Na prvem trening skoku sta bila najboljša skakalca, ki na prvenstvu za zdaj nimata razloga za zadovoljstvo. S 107 metri je bil najdaljši David Kubacki, drugi je bil njegov rojak Kamil Stoch, tretji pa svetovni prvak z velike skakalnice in ekipni prvak Nemec Markus Eisenbichler. Sledila sta še dva Nemca Karl Geiger in Stephan Leyhe.

Od Slovencev je najdlje skočil Žiga Jelar, a je 103,5 metra skočil z dveh zaletnih mest višje kot najboljši Slovenec prvega treninga Timi Zajc, ki je s stotimi metri končal na osmem mestu. Jelar je bil 10. Tudi tokrat je bil med varovanci Gorazda Bertonclja bolj razpoložen Jernej Damjan – 15. mesto, Anže Lanišek je bil 24., Peter Prevc pa 27.

Peter Prevc je na drugem treningu skočil 104 metre in končal na šestem mestu. Peter Prevc je na drugem treningu skočil 104 metre in končal na šestem mestu. Foto: Sportida

 

Nemca izpustila skok, Kobajaši najdaljši, Prevc šesti

Najbolje je z drugim skokom, ki sta ga med drugim izpustila svetovni prvak in podprvak z velike skakalnice Eisenbichler in Geiger, pa tudi branilec naslova na srednji skakalnici Stefan Kraft, opravil vodilni v skupnem seštevku Rjoju Kobajaši (v prvem skoku je bil šele 17.), ki je pristal pri 107,5 metra. Spet sta bila vrhu Poljaka, Kubacki je bil drugi, Stoch pa tretji.

Odlično je razmere izkoristil Prevc, ki je s skokom, dolgim 104 metre, končal na šestem mestu. Zajc je ponovil stotico in zasedel 11. mesto, Jelar je bil 18., Lanišek 21., Damjan pa 35.

Bertoncelj zadovoljen s treningom

Gorazd Bertoncelj  je bil s prikazanim svojih varovancev na sredinem treningu zadovoljen. Ob Timiju Zajcu in Petru Prevcu, ki sta imela mesto v kvalifikacijah že zagotovljeno, je uvrstil Jerneja Damjana in Žigo Jelarja. Gorazd Bertoncelj je bil s prikazanim svojih varovancev na sredinem treningu zadovoljen. Ob Timiju Zajcu in Petru Prevcu, ki sta imela mesto v kvalifikacijah že zagotovljeno, je uvrstil Jerneja Damjana in Žigo Jelarja. Foto: Ana Kovač

"Z današnjim treningom smo precej bolj zadovoljni, večina fantov je stopnjevala dosežke, stvari, ki smo se jih dogovorili, so fantje uresničili, zdaj moramo to samo še nadgrajevati," je po današnjem treningu dejal selektor Gorazd Bertoncelj.

Ob Timiju Zajcu in Petru Prevcu, ki sta imela mesto v četrtkovih kvalifikacijah že zagotovljeno, je v ekipo uvrstil Jerneja Damjana in Žigo Jelarja.

V četrtek kvalifikacije, v petek tekma

Kvalifikacije sledijo v četrtek ob 16.30, posamična tekma na srednji skakalnici, na kateri bo naslov prvaka branil Kraft, pa se bo v petek začela ob 16. uri. 

V soboto sledi še mešana ekipna tekma, na kateri bosta slovenske barve od deklet branili Nika Križnar in Urša Bogataj.

Prvi trening skok, srednja skakalnica:

1.    David Kubacki 107 metrov – 85,6 točke
2.    Kamil Stoch 104,5 – 84
3.    Markus Eisenbichler 104 – 79,9

8. Timi Zajc 100 – 72,4

10. Žiga Jelar 103,5 – 71,7

15. Jernej Damjan 101 – 69,5

24. Anže Lanišek 97,5 – 64,2

27. Peter Prevc 98 – 63,9

 

Drugi trening skok, srednja skakalnica:

1.    Rjoju Kobajaši 107,5 metra – 91 točk
2.    David Kubacki 106 – 87,6
3.    Kamil Stoch 104,5 – 85,8

6. Peter Prevc 104 – 78,9

11. Timi Zajc 100 – 75,1

18. Žiga Jelar 100 – 71,1

21. Anže Lanišek 98,5 – 69,9

35. Jernej Damjan 93,5 – 56,2

 

Preberite še:

Maren Lundby Sportal Lundbyjeva svetovna prvakinja, trener Slovenk: Vesel, a manjkala je pika na i Seefeld doping Sportal Se obeta nov škandal velikih razsežnosti? Martin Johnsrud Sundby Sportal Sundby svetovni prvak, Črv po debiju: nastop sem opravil korektno

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 63
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin