SiolNET. Sportal Zimski športi
1,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Trening na manjši skakalnici v Seefeldu

Selektor Bertoncelj se bo odločil po videoanalizi, svetli izjemi Prevc in Damjan

1,16

termometer

Gorazd Bertoncelj | Gorazd Bertoncelj opozarja na težave skakalcev v počepu na zaletišču in na točnost odskoka. | Foto: Sportida
Gorazd Bertoncelj opozarja na težave skakalcev v počepu na zaletišču in na točnost odskoka. Foto: Sportida

Potem ko so smučarski skakalci na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju končali nastope na veliki skakalnici v Innsbrucku, Slovenija je iztržila deseto mesto Timija Zajca in ekipno šesto mesto, so se preselili v Seefeld. Tam jih na srednji napravi v petek čaka posamična tekma, v soboto pa skupaj z dekleti še tekma mešanih ekip.

Skakalci so že v torek po dnevu premora prvič lahko preizkusili manjšo napravo, ki za zdaj slovenskemu taboru še ni prinesla želenih skokov, saj se prvi dan z izjemo Petra Prevca in Jerneja Damjana na njej niso dobro znašli.

Katharina Althaus Sportal Slovenske skakalke na zgodovinski tekmi tik pod stopničkami

Damjan v prvem skoku blizu najboljšim

Jernej Damjan je imel na uvodnem treningu deveto najboljšo oceno. | Foto: Vid Ponikvar Jernej Damjan je imel na uvodnem treningu deveto najboljšo oceno. Foto: Vid Ponikvar Od Slovencev sta bila na uvodnem treningu s po enim skokom zadovoljna le Prevc in Damjan. Prevc je imel 52. in 13. oceno serije, Damjan pa deveto in 30.

"Zelo sem vesel, da sem se vrnil sem, ker mi tu zelo prija skakati. Tudi oba današnja skoka sta bila dobra, sploh prvi, s katerim sem bil povsem blizu najboljšim. V drugem pa sem želel še nekaj dodati, razumljivo, a sem naredil napako, ker sem bil prehiter in posledica tega je bilo nekaj metrov premalo," je po prvem preizkusu naprave dejal izkušeni Damjan, ki se ni uvrstil v ekipo za tekmi na veliki skakalnici.

"Če smo iskreni, je bil prvi skok precej slab. Imel sem težave s skakalnico, prvič sem skočil tukaj. Drugi je bil že boljši, in če bom takšne skoke nadaljeval, bomo vsi zadovoljni," pa je svoj trening ocenil Prevc.

Zajc, Lanišek in Jelar se še lovijo

Peter Prevc je bil zadovoljen z napredkom, ko je v drugo skočil veliko bolje kot v prvo. | Foto: Vid Ponikvar Peter Prevc je bil zadovoljen z napredkom, ko je v drugo skočil veliko bolje kot v prvo. Foto: Vid Ponikvar Timi Zajc je bil na treningih 34. in 32., Anže Lanišek na obeh treningih 39., Žiga Jelar pa je imel 35. in 38. dosežek treninga.

"Jernej je v prvi seriji opravil zelo dober skok, v drugi je v Peter zelo solidno opravil svojo nalogo, preostali fantje pa se še lovijo. Ta čas imajo težave v počepu na zaletišču in s točnostjo odskoka. To bo treba izboljšati. Kdo bo skakal drugi dan treningov, se bomo odločili šele po videoanalizi," je po uvodnem dnevu na srednji skakalnici dejal selektor slovenske vrste Gorazd Bertoncelj.

V ospredju so bili na obeh treningih večinoma tisti skakalci, ki so bili uspešni že na veliki napravi. Prvi trening je dobil domačin Philipp Aschenwald, drugega pa dvakratni svetovni prvak iz Innsbrucka Markus Eisenbichler.

Anamarija Lampič Sportal Johaugova svetovna prvakinja, soliden nastop Lampičeve Timi Zajc Sportal V skakalnem taboru so od velike naprave pričakovali več

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 36
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin