SiolNET. Sportal Zimski športi
0,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Seefeld 2019

V skakalnem taboru so od velike naprave pričakovali več

0,81

termometer

Timi Zajc |  | Foto: Sportida
Foto: Sportida

Slovenski skakalci so na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Seefeldu že končali nastope na veliki skakalnici. Innsbruck zapuščajo z desetim mestom Timija Zajca na posamični tekmi in ekipnim šestim mestom. Iz napovedanega boja za medalje na Bergislu ni bilo nič, v oči bode zlasti velik zaostanek, ki so si ga Slovenci pridelali za najboljšimi.

"Z nastopi fantov na posamični tekmi smo zadovoljni. Niso bili vrhunski, a je vseeno deseto mesto Timija Zajca glede na njegove težave na treningih zelo dober rezultat. Tudi Peter Prevc je uspešno prestal svoj nastop in dosegel solidno 16. mesto, počasi stopnjuje svojo pripravljenost. Tudi Žiga Jelar je obakrat opravil soliden skok in s tem smo zadovoljni," je nastope svojih varovancev na posamični tekmi komentiral selektor Gorazd Bertoncelj.

Selektor Gorazd Bertoncelj je zadovoljen z nastopi na posamični tekmi (10. mesto Timija Zajca), medtem ko ga ekipna tekma (6. mesto) ni najbolj navdušila.  | Foto: Sportida Selektor Gorazd Bertoncelj je zadovoljen z nastopi na posamični tekmi (10. mesto Timija Zajca), medtem ko ga ekipna tekma (6. mesto) ni najbolj navdušila. Foto: Sportida

"Seveda pa z ekipno tekmo, z včerajšnjimi nastopi fantov, ki so zasedli pričakovano šesto mesto, ne moremo biti v celoti zadovoljni. Od osmih skokov smo zadovoljni le z dvema, z obema Prevca, tako da nam ni uspelo presenetiti. Če bi fantje skakali tako, kot znajo, bi bil rezultat lahko precej boljši," je črto pod skakalni konec tedna potegnil Bertoncelj, ki bo s svojimi varovanci SP nadaljeval v Seefeldu.

Zdaj se bodo namreč skakalci preselili na srednjo napravo v Seefeld, kjer jih posamična tekma čaka naslednji petek, v soboto pa bo na sporedu še zadnja skakalna preizkušnja SP, tekma mešanih ekip. Pred njimi bodo na srednji skakalnici sicer najprej na vrsti dekleta, ki bodo SP odprla s torkovo ekipno tekmo, dan pozneje jih čaka še posamična.

Preberite še:

Katja Višnar, Anamarija Lampič Sportal Ob zgodovinskem uspehu se mu je od srca odvalil velikanski kamen Timi Zajc SP 2019 Sportal Stopničke za slovenske orle neulovljive, Nemci so prvaki Katja Višnar, Anamarija Lampič Sportal Izjemno! Katja Višnar in Anamarija Lampič svetovni podprvakinji v šprintu! Timi Zajc SP Seefeld Innsbruck Sportal Nemško zmagoslavje v Avstriji, Slovenci se niso vmešali v boj za stopničke
delitve: 27
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin