Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2019,
15.28

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Martin Johnsrud Sundby Benjamin Črv Seefeld 2019 smučarski tek

Sreda, 27. 2. 2019, 15.28

5 let, 1 mesec

SP 2019, smučarski tek (15 km – moški)

Sundby svetovni prvak, Črv po debiju: nastop sem opravil korektno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Martin Johnsrud Sundby |  Martin Johnsrud Sundby se po bronu na skiatlonu veseli naslova svetovnega prvaka na 15 kilometrov klasično. | Foto Reuters

Martin Johnsrud Sundby se po bronu na skiatlonu veseli naslova svetovnega prvaka na 15 kilometrov klasično.

Foto: Reuters

Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju se naslova svetovnega prvaka na 15 kilometrov klasično veseli Martin Johnsrud Sundby. Norvežanu sta se na zmagovalnem odru pridružila še Rus Aleksander Besmertnih, ki je zaostal tri sekunde, in Finec Livo Niskakenen, ki je za zmagovalcem zaostal že dobrih 20 sekund. Slovenski debitant Benjamin Črv je v toplem vremenu končal na 58. mestu. Znana je slovenska ekipa za četrtkovo štafetno tekmo smučarskih tekačic.

Sundby, bronast v skiatlonu na tem SP, je pri 34 letih prvič v karieri postal svetovni prvak v posamični konkurenci, potem ko je bil najboljši v toplem vremenu. Tekmovalci so se merili ob 12 stopinjah Celzija. Sundby, tudi prejšnji svetovni podprvak na 15 km, je tekmo sicer začel počasi, nato pa stopnjeval ritem in na koncu v cilj pritekel malce hitreje kot Besmertnih.

Branilec naslova Niskanen je na tretjem mestu za 2,4 sekunde ugnal četrtouvrščenega Rusa Andreja Larkova, ki ga je za nameček vodstvo tekmovanja kaznovali še z 250 švicarskimi franki kazni zaradi manipuliranja s številko oziroma dresom.

Debitant Benjamin Črv je bil zadovoljen s svojim nastopom. | Foto: Getty Images Debitant Benjamin Črv je bil zadovoljen s svojim nastopom. Foto: Getty Images

Težka tekma, ki jo je opravil korektno

Edini slovenski predstavnik na tekmi 22-letni Benjamin Črv je zaostal dobre štiri minute in pol ter debi v Seedeldu končal kot 58.  "Tekma je bila kar težka. V takem toplem vremenu je problem že v tem, da se telo vmes segreva in je potrebno piti, kar navadno na 15-kilometrski razdalji ni potrebno. Kroga sta bila dva, sneg je bil različen, kar je bila dodatna oteževalna okoliščina. Vesel sem svojega prvega nastopa na svetovnem prvenstvu, mislim, da sem ga opravil korektno. Poznavalci teka na smučeh bodo rezultat znali oceniti realno. Mislim, da je to ena dobra izkušnja in gremo naprej po še boljše rezultate."

Do konca prvenstva so na sporedu še štiri tekaške preizkušnje, obe štafetni ter 30 in 50 km preizkušnja.

Višnarjeva, Lampičeva, Čebaškova in Urevčeva v štafeti

V četrtek bo na svetovnem prvenstvu v Seefeldu štafetna tekma smučarskih tekačic na 4 x 5 kilometrov. Za Slovenijo bodo nastopile Katja Višnar, Anamarija Lampič, Alenka Čebašek in Eva Urevc. Tekma se bo začela ob 13. uri.

Maren Lundby
Sportal Lundbyjeva svetovna prvakinja, trener Slovenk: Vesel, a manjkala je pika na i

 

Smučarski tek, 15 km, klasično, moški:

 

Preberite še:

Lampič Višnar
Sportal Slovenska bera: srebrni tekaški dvojček
Ne spreglejte