Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
23. 2. 2017,
20.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Ana Drev

Četrtek, 23. 2. 2017, 20.05

6 let, 7 mesecev

Ana Drev pred koncem sezone

Še pred počitnicami želi na stopničke

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Medtem ko se bo najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec ob koncu sezone bojevala za globuse, pa njeno reprezentančno sotekmovalko Ano Drev motivira predvsem misel na optimalni veleslalom. Verjame, da jo lahko ta ponese vse do stopničk.

V dolgoletni karieri je veleslalomska specialistka Ana Drev zbrala premalo odmevnih rezultatov, da bi lahko po sedmem mestu na svetovnem prvenstvu, kar je celo njen najboljši dosežek na velikih tekmovanjih, vihala nos. Vseeno pa tudi en teden po preizkušnji v St. Moritzu čuti grenak priokus.

Imela težave

"Čutila sem, da v moji vožnji ni bilo prave mehkobe. Nisem našla želenega položaja, ki bi mi omogočal moje najboljše smučanje," pravi 31-letna Šmarčanka, prepričana o tem, da bi bila slika drugačna, če bi v tednu pred tekmo sezone dočakala želeni trening za priklic pravih tekmovalnih zavojev.

Ana Drev se je v pretekli sezoni dvakrat zavihtela na stopničke. Letos (še) ne. | Foto: Ana Drev se je v pretekli sezoni dvakrat zavihtela na stopničke. Letos (še) ne. Ob treningih zdaj bolj kot o tekmi na svetovnem prvenstvu razmišlja o dveh veleslalomih, ki sta še ostala do konca sezone. Ta bosta v Združenih državah Amerike, v Squaw Valleyju (10. 3.) in Aspnu (19. 3.).

"Nisem daleč''

"Mislim na to, trudim se, da se do konca sezone zavihtim na stopničke. Nisem daleč. Nekatere vožnje v sezoni to dokazujejo. Tudi v smučanju niso potrebne drastične spremembe, temveč malenkosti," na želeni tekmovalni "klik" upa Drevova, ki se bo čez veliko lužo odpravila že v torek, ko bo sicer del tekmic preizkušal olimpijske terene v Jeongseonu.

V Kronplatzu ji je spodletelo, kako bo v ZDA?

"V ZDA odhajam optimistična. Če bi zunanji opazovalec spremljal mojo včerajšnjo in današnjo vožnjo, bi opazil veliko spremembo. Ponavljam, na dobri progi hitro najdem prave občutke," pravi Ana, ki sicer v svetovnem pokalu nastopa že desetletje in pol, a se vseeno letos srečuje z nekaj novimi prizorišči v svetovnem pokalu (Killington, Kronplatz, Squaw Valley).

"To me veseli. V preteklih letih je bilo premalo novosti, predvsem pa premalo zares zahtevnih veleslalomov. Letos je bil takšen v Kronplatzu. Žal mi je spodletelo. Verjamem, da bo v Squaw Valleyju drugače," nam je po treningu v Kranjski Gori zaupala najboljša slovenska veleslalomistka

Ne spreglejte