Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
8. 2. 2013,
11.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tim Mastnak Žan Košir Rok Flander

Petek, 8. 2. 2013, 11.33

8 let

Rogla: v finalu Košir, Marguč in Mastnak

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Deskarji na Rogli so opravili s kvalifikacijami paralelnega veleslaloma za svetovni pokal. Žan Košir je dosegel drugi čas, v finale pa sta se uvrstila še Rok Marguč in Tim Mastnak.

Svetovni pokal na progi Jasa se je začel s kvalifikacijami, med štirinajstimi slovenskimi predstavniki pa je trem uspel preboj v finale, ki se bo začel ob 12.30. Žan Košir je kljub bolečinam v hrbtu odlično opravil s progo in dosegel drugi čas, v osmini finala pa se bo pomeril z mladim reprezentančnim kolegom Timom Mastnakom, ki je pozitivno presenetil s 15. časom kvilifikacij in uvstitvijo v finale. Aktualni svetovni prvak v paralelnem slalomu Rok Marguč je dosegel peti čas, za četrtfinale pa se bo pomeril z Rusom Vicom Wildom. "Tekma se sedaj začne od začetka. Treba bo dobro odpeljati, sedaj nisem šel na polno, pa vidim, da sem zraven," pravi Košir, ki je že dobil izvide magnetne resonance: "Ni nič hujšega, kar bi me mentalno motilo pri vožnjah. Vem, da se tudi ob padcu ne morem poškodovati za celo življenje, sem pa v slabšem položaju, ker sem od Kanade le enkrat treniral na snegu. Sem pa spočit, tako da bo za finale dovolj moči."

Enako izhodišče kot na svetovnem prvenstvu za Marguča

"Proga je enkratna, vsa čast organizatorjem. Uresničuje se, kar sem govoril, da bo to najlepša tekma sezone. V finalu bo vsaka vožnja pomembna. Po kvalifikacijah sem peti, tako kot na svetovnem prvenstvu. Upam, da to nekaj pomeni ..." je vidno dobre volje dejal Marguč.

Preostali Slovenci so bili na progi, ki jo je zakoličil slovenski trener Peter Kotnik, prepočasni. Nekdanji svetovni prvak Rok Flander je bil 21., Jure Hafner 29. in Jernej Demšar 31., že po prvem delu kvalifikacij pa so izpadli Izidor Šušteršič, Jure Retuznik, Andraž Kamnik in Črt Ikovič. Najhitreje je s kvalifikacijskima vožnjama opravil Italijan Ronald Fischnaller.

Med dekleti je prvi čas kvalifikacij postavila Rusinja Alena Zavarzina, od Slovenk pa je bila najbližje finalu Gloria Kotnik. "Cilj je bil uvrstitev med 16 najboljših, a glede na to, da mi že celo sezono ne gre, sta bili prikazani vožnji solidni, tako da sem zadovoljna. Bom pa zdaj navijala za naše fante," je povedala Kotnikova.

Ne spreglejte