Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 10. 2022,
10.00

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Natisni članek

smučarski poleti Vikersund Marita Kramer

Torek, 4. 10. 2022, 10.00

1 leto, 6 mesecev

Prva dama skokov drastično spremenila mnenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Marita Kramer | Marita Kramer je pred letom drugače razlagala glede smučarskih poletov, zdaj se veseli preizkušnje na letalnici v Vikersundu. | Foto Guliverimage

Marita Kramer je pred letom drugače razlagala glede smučarskih poletov, zdaj se veseli preizkušnje na letalnici v Vikersundu.

Foto: Guliverimage

Najboljša skakalka pretekle zime v svetovnem pokalu, Avstrijka Marita Kramer, je pred enim letom izpostavljala, da prehod na letalnico za dekleta ni dobra ideja, zdaj je obrnila ploščo.

"Mnogi me bodo zaradi tega, kar bom rekla, sovražili, vendar menim, da organizacija poletov za skakalke v tem trenutku ni najboljša ideja. Optimalen korak bi bil, da bi organizirali več tekem na večjih skakalnicah. Za zdaj v večini skačemo na 90-metrskih skakalnicah," je pred enim letom govorila Marita Kramer, zadnja zmagovalka svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Danes je njeno mišljenje drugačno, potem ko je preučila pravila Mednarodne smučarske zveze (FIS) za polete na letalnici Vikersund marca prihodnje leto.

"Počutim se kot letalka. Veselim se, da bom lahko daleč letela. Ko se načrtuje nekaj takega, kot so poleti, je treba razmisliti skrbno. Koncept za vsem tem ima smisel. Prenevarno bi bilo, da bi vsem dovolili nastopiti, a najboljše lahko," zdaj razlaga Marita.

Robert Hrgota
Sportal "Kar obe, da se ne bomo prepirali"

Marca 2023 bo najboljših petnajst skakalk v razvrstitvi norveške RAW Air turneje dobilo možnost nastopiti na premierni tekmi v smučarskih poletih za dekleta.

Njen osrednji cilj v prihajajoči zimi pa je povezan s Planico, kjer bi rada na nordijskem svetovnem prvenstvu osvojila medaljo. Na zadnji izvedbi tovrstnega tekmovanja je obe posamični preizkušnji končala na nehvaležnem četrtem mestu.

V zadnjih dveh letih je imela avstrijska skakalka nasploh veliko smole. Bolezen covid-19 ji je v sezoni 2020/21 ponagajala, da ni osvojila veliki kristalni globus, do katerega je skočila v zadnji zimi. Prav tako zaradi iste nevšečnosti ni mogla nastopiti na olimpijskih igrah v Pekingu. V prihajajoči upa, da prekletstva ne bo več imela in se ji bo vendarle nasmehnila sreča ter bo tudi na velikem tekmovanju osvojila posamično odličje.

 

Ne spreglejte