Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
25. 1. 2022,
18.20

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

Natisni članek

Eva Urevc

Torek, 25. 1. 2022, 18.20

2 leti, 2 meseca

Eva Urevc pred OI

Po okužbi iz slovenskega tabora prihajajo spodbudne informacije #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71
Eva Urevc | Se bo Eva Urevc vrnila v najboljšo formo do olimpijskih iger v Pekingu? | Foto Urban Meglič/Sportida

Se bo Eva Urevc vrnila v najboljšo formo do olimpijskih iger v Pekingu?

Foto: Urban Meglič/Sportida

Eva Urevc, slovenska tekačica na smučeh, se je tik pred olimpijskimi igrami okužila z novim koronavirusom, torej ob najbolj neprimernem času. Iz slovenskega tabora pa zdaj prihajajo spodbudne informacije.

Eva Urevc
Sportal Smola za slovensko tekačico: tik pred olimpijskimi igrami pozitivna na koronavirus

Prejšnji teden je v javnost prišla informacija, da se je s koronavirusom okužila Eva Urevc, slovenska tekačica na smučeh. Okužila se je ob najbolj neprimernem času, saj so pred našo tekmovalko prve olimpijske igre. Eva je zelo pomemben člen slovenske olimpijske odprave v teku na smučeh, saj z Anamarijo Lampič spadata v ožji krog favoritinj za olimpijsko medaljo v ekipnem šprintu. Velike ambicije pa ima tudi v posamičnem šprintu.

Eva Urevc in Anamarija Lampič sta bili letos v ekipnem šprintu v Dresdnu tretji. Zelo visoko merita tudi na olimpijskih igrah v Pekingu. | Foto: AP / Guliverimage Eva Urevc in Anamarija Lampič sta bili letos v ekipnem šprintu v Dresdnu tretji. Zelo visoko merita tudi na olimpijskih igrah v Pekingu. Foto: AP / Guliverimage

Še dan pred okužbo se je odlično počutila

Prejšnji teden je Eva na tiskovni konferenci povedala, da upa, da bo v nekaj dneh na 90 odstotkih in da bo lahko čim prej začela trenirati. Predvsem si želi, da bi bil njen test negativen in da bo dobila zeleno luč za pot na olimpijske igre. Urevčevi še danes ni povsem jasno, kako se je okužila.

"Na Rogli sem bila izolirana. Ravno zato, da ne bi dobila koronavirusa. Dan pred okužbo sem še delala intervale in odlično sem se počutila. Naslednji dan sem se zbudila povsem povožena. Forma pred tem je bila dobra, ampak mislim, da mi to v tem trenutku čisto nič ne pomaga," je uvodoma na petkovi tiskovni konferenci povedala 26-letna slovenska tekmovalka, ki ob vsem tem vseeno poskuša ostati optimistična.

Eva Urevc že trenira.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Urevc (@e_urevc)

Eva Urevc spada med najbolje pripravljene tekmovalke na turneji svetovnega pokala. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Eva Urevc spada med najbolje pripravljene tekmovalke na turneji svetovnega pokala. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Morda ji je telo želelo nekaj sporočiti

"Če pogledam trenutni položaj, bi lahko rekla, da je vsaka stvar za nekaj dobra. Morda mi je telo sporočilo, da potrebujem počitek. Upam, da bom lahko naredila vse, da bom v najboljši mogoči formi. Na sami tekmi bomo videli, kakšen bo položaj. Jaz še vedno upam, da mi okužba ni vzela forme in da se bom vrnila dobro pripravljena."

Iz slovenskega tabora sicer prihajajo spodbudne novice. Eva se iz dneva v dan počuti bolje, tako da je vse več upanja, da bo do olimpijske tekme pripravljena. Posamični šprint je na sporedu 8. februarja, ekipni šprint pa 16. februarja.

Anamarija Lampič
Sportal Stresni dnevi za Lampičevo: Kjerkoli lahko stakneš koronavirus #video
Sportal Slovenska olimpijska reprezentanca
Thomas Bach
Sportal Predsednik Moka Bach ob prihodu na Kitajsko v samoosamitev
Kjetil Jansrud
Sportal Na presenečenje mnogih bo tudi Norvežan del olimpijske ekipe
Ne spreglejte