Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 1. 2022,
12.58

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

2

Natisni članek

Anamarija Lampič Anamarija Lampič zimske olimpijske igre Peking 2022 zimske olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 Eva Urevc

Torek, 18. 1. 2022, 12.58

2 leti, 3 mesece

Smola za slovensko tekačico: tik pred olimpijskimi igrami pozitivna na koronavirus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

2

Eva Urevc | Eva Urevc je pozitivna na koronavirus. | Foto Urban Meglič/Sportida

Eva Urevc je pozitivna na koronavirus.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Slovenska smučarska tekačica Eva Urevc je sporočila, da je zbolela za covid-19 in mora posledično na prisilni počitek. Povrhu vsega je dodala, da se ne počuti najbolje, a upa, da bo do začetka olimpijskih iger v Pekingu, ki se začnejo 4. februarja, v kar se da optimalni formi.

"Rada bi vam sporočila, da sem bila včeraj pozitivna na COVID testu. Sledim protokolom in sem v izolaciji. Ne počutim se dobro, a upam na najboljše, da bom šla na olimpijske igre v dobri (najboljši) formi. Ostanite zdravi," je na svojem profilu na Facebooku zapisala slovenska smučarska tekačica, ki bo na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu na ekipni tekmi v šprintu skupaj z Anamarijo Lampič spadala v krog favoritinj za medaljo.

Eva upa, da ji bolezen covid-19 ne bo povzročila pretiranih težav, kar zadeva priprav na igre. Vendarle je zdaj čas, ko športniki in športnice pilijo zadnje podrobnosti pred odhodom na Kitajsko. Njena osrednja tekma na olimpijskih igrah bo sicer šele 16. februarja, ko bo na sporedu ekipni šprint, v katerem bi lahko z Anamarijo osvojili novo odličje. Na lanskem nordijskem svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu sta namreč že pritekli do bronastega odličja.  

Eva Urevc in Anamarija Lampič sta lani osvojila bronasto medaljo na nordijskem svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu in spdata v krog favoritinj za odličje tudi na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Eva Urevc in Anamarija Lampič sta lani osvojila bronasto medaljo na nordijskem svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu in spdata v krog favoritinj za odličje tudi na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Izkazali sta se tudi v tej sezoni, ko sta bili na ekipnem šprintu v Dresdnu prav tako tretji. A če ne bi bilo neljubega padca, bi lahko stopili tudi kakšno stopničko višje. In prav naveza Lampičeve in Urevčeve zaradi dobrih predstav spada med slovenske adute za medaljo na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu, zato vsi, predvsem pa sama, upajo, da ji bolezen ne bo vzela preveč moči.

Shim Suk-hee
Sportal Šokanten predlog uničil sanje dvakratne olimpijske prvakinje
Žan Košir Brnik
Sportal To so slovenski kandidati za nastop na OI
Ne spreglejte