SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Peter Prevc po velikem zmagoslavju dal v norveščini vedeti, kako so se odrezali

0

termometer

Znameniti Holmenkollen v Oslu se je danes dodal na seznam skakalnic, na katerih so slovenski skakalci na ekipnih tekmah zmagali v svetovnem pokalu. Vsi štirje so odlično opravili svoj del posla.

Slovenska četverica, ki so jo predstavljali Jurij Tepeš, Domen Prevc, Robert Kranjec in Peter Prevc, je bila v soboto na znameniti skakalnici Holmenkollen nezaustavljiva. Čeprav so domači navijači pričakovali norveško zmagoslavje, ga niso dočakali, saj je vsak od Slovencev opravil svojo nalogo tako, kot si je strokovni štab na čelu z Goranom Janusom zaželel.

Čeprav je v Oslu vladala megla in so imeli snemalci težave s tem, da so sploh ujeli nastope skakalcev, pa je za slovenske skoke posijalo sonce. Naši orli so za kar 32,4 točke preskočili Norvežane, za dodatnih 18,1 pa še Japonce.

"Veldig bra," je slovenski skakalni šampion Peter Prevc v norveščini zapisal na družbenem omrežju, kar v slovenščini pomeni zelo dobro. Zraven je dodal še naslednje besede: "Prvič v tej zimi smo na ekipni tekmi vsi zelo dobro skakali."

Zmagoviti pohod se je začel leta 2012

Za slovenske skoke je bila to deveta zmaga na moštveni preizkušnji. Prva sega v leto 2012. Zgodovinski kraj je bil Oberstdorf, letalnica pa Heini Klopfer. Tepeš, Jure Šinkovec, Prevc in Kranjec so čez njo poleteli kot prvi. Slovenskih skakalcev ni zaustavil niti padec Prevca pri 225,5 metra, se pa je takrat za našega skakalnega asa sezona predčasno končala.

Tepeš in najstarejši od bratov Prevc se lahko kot edina pohvalita, da sta bila vselej del zmagovalnih dosežkov. Na vseh devetih tekmah je imel le Tepeš stalno mesto, saj je vselej skakal kot prvi. Prevc je imel šestkrat končno besedo, trikrat pa je kot zadnji skakal Kranjec.

Če seštejemo, je deset Slovencev skočilo do moštvene zmage, najmlajši ob uspehu pa je bil Domen Prevc, ki se je danes podviga veselil pri vsega šestnajstih letih.

Z zmago v Oslu so slovenski skakalci priskakali novih 400 točk v pokalu narodov, v katerem so na tretjem mestu. Drugi Nemci imajo 155, vodilni Norvežani pa 583 točk prednosti.

Prvo mesto na odru za zmagovalce je slovenskim skakalcem prineslo tudi nekaj finančnega priliva. Vsakemu od četverice je pripadla nagrada v višini 6.800 evrov, od katerih pa bodo morali plačati še davek.

V nedeljo bo na Norveškem še posamična tekma, ki se bo začela ob 14.15.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin