Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 3. 2023,
8.47

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,12

2

Natisni članek

RAW AIR Nika Križnar Nika Križnar Ema Klinec Ema Klinec letalnica Vikersund poleti

Petek, 17. 3. 2023, 8.47

1 leto, 1 mesec

TURNEJA RAW AIR, trening (Ž), letalnica Vikersund

Zgodovinski dan za ženske skoke prestavljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,12

2

SP Planica Ema Klinec | Smučarske skakalke bodo na prve polete morale počakati do sobote, petkov trening v Vikersundu je zaradi sneženja in vetra odpovedan. | Foto Sportida

Smučarske skakalke bodo na prve polete morale počakati do sobote, petkov trening v Vikersundu je zaradi sneženja in vetra odpovedan.

Foto: Sportida

Smučarske skakalke bi morale na letalnici v Vikersundu, kjer jih v nedeljo čaka zgodovinska tekma, danes opraviti premierni uradni trening, a ga ne bodo, saj je ta zaradi neugodnih vremenskih razmer – sneženje in veter – odpovedan. Trening bodo poskušali izpeljati v soboto ob 10. uri, v nedeljo ob 10. uri pa še premierno žensko tekmo na letalnici, na kateri bo lahko letelo 15 skakalk, med njimi tudi Nika Križnar in vodilna v seštevku turneje Ema Klinec. 

Vikersund
Sportal Stane Baloh pred tekmovalno prelomnico: Naj ohranijo hladno glavo in uživajo

Dolgo časa so se v pisarnah in ob skakalnicah pogovarjali, kdaj bo napočil trenutek, ko bodo skakalke dobile zeleno luč za nastop na letalnicah. Lani je padla odločitev, da bodo to priložnost dobile letos v Vikersundu.

Nastopilo bo 15 najboljših v razvrstitvi turneje Raw Air, kot šestnajsto pa so dodali Japonko Juki Ito, ki je bila na zadnji tekmi diskvalificirana in ni izpolnjevala pogojev za nastop. Na zadnji tekmi je namreč prepozno zapustila startno rampo ob zeleni luči, zato je v seštevku turneje padla na 20. mesto in ni bila med najboljšo petnajsterico, ki ima pravico nastopa na poletih. A so ji pogledali skozi prste.

Ema Klinec
Sportal Nemško zmagoslavje, Klinčeva tokrat brez stopničk, leteli bosta lahko dve Slovenki

Vikersund je zajelo sneženje in veter, ki ne dopuščata varne izvedbe poletov. Se bo skakalk in organizatorjev vreme usmililo v soboto in nedeljo? | Foto: Sportida Vikersund je zajelo sneženje in veter, ki ne dopuščata varne izvedbe poletov. Se bo skakalk in organizatorjev vreme usmililo v soboto in nedeljo? Foto: Sportida

Petkov trening odpovedan

Že danes bi morale skakalke opraviti prvi uradni trening na letalnici, a je petkov ženski spored odpovedan, so zjutraj zapisali pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis). Vzrok je huda zima, ki je zajela območje in s seboj prinesla zajetno sneženje in veter.

Sobotni trening je predviden ob 10. uri, nedeljska tekma prav tako ob 10. uri.

Pričakovati je, da bo padel svetovni rekord. Leta 2003 je na Kulmu na posebnem treningu Avstrijka Daniela Iraschko (zdaj Iraschko-Stolz) skočila natanko 200 metrov, kar je uradno najdaljši ženski polet v zgodovini smučarskih skokov.

Pod vprašajem je tudi današnji moški spored, skakalci bi morali trening opraviti ob 14.45, ob 17. uri pa bi morale slediti kvalifikacije.

Ema Klinec v majici vodilne na turneji

V seštevku ženske turneje vodi Ema Klinec, ki ima 20,8 točke naskoka pred Nemko Katharino Althaus. Njena rojakinja Selina Freitag na tretjem mestu zaostaja 38,8 točke. Na sedmem mestu je Nika Križnar, ki zaostaja 112,2 točke. Skupaj z Emo sta edini Slovenki, ki bosta nastopili v Vikersundu.

Zakaj so te točke pomembne? Na letalnici v Vikersundu bodo na nedeljski tekmi točke štele za končno razvrstitev na norveški turneji Raw Air.

Vikersund
Sportal Na zgodovinski tekmi bosta leteli Ema Klinec in Nika Križnar, pa tudi nesrečna Japonka
Anže Lanišek
Sportal Anže Lanišek do drugega mesta v vetrovnem Lillehammerju!
Anže Lanišek
Sportal Anže Lanišek zmagovalec kvalifikacij, Timi Zajc z najdaljšim skokom
 

 

Ne spreglejte