Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 1. 2017,
15.18

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

biatlon Jakov Fak Jakov Fak Tomaš Kos Klemen Bauer Teja Gregorin

Torek, 3. 1. 2017, 15.18

7 let, 3 mesece

Stanje v slovenski biatlonski reprezentanci

Oberhof še brez Faka, ki se bržkone vrača v Ruhpoldingu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Jakov Fak | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Biatlonska karavana svetovnega pokala se je preselila v Oberhof, kjer bo ta konec tedna na sporedu šest preizkušenj za biatlonke in biatlonce. Dogajanje v Nemčiji bodo s četrtkovo sprintersko preizkušnjo na deset kilometrov odprli biatlonci. V smučini še vsaj en tekmovalni konec tedna ne bo Jakova Faka.

Prvi adut moške izbrane vrste Jakov Fak bo izpustil tudi četrto letošnje prizorišče tekem za svetovni pokal, zato pa bodo tam nastopili Klemen Bauer, Rok Tršan, Miha Dovžan in Lenart Oblak, medtem ko bo Mitja Drinovec te dni tekmoval na evropskem pokalu v Italiji (Martell-Val Martello). Pri dekletih bosta na startu Teja Gregorin in Anja Eržen.

Pred prvo postojanko v letu 2017 in po tekmah v češkem Novem Mestu so se najboljši slovenski biatlonci in biatlonke preselili v domačo bazo na Pokljuko, kjer so vneto trenirali in se udeležili tekme državnega prvenstva.

Trener Kos: Pripravljeni na nove izzive

Glavni trener slovenskih biatloncev Tomaš Kos je o zadnjih dveh tednih povedal: "Pogoji na Pokljuki so bili v času treninga zelo dobri. Trening nam je v celoti uspel in pripravljeni smo na nove izzive. Najprej smo se malce spočili, nato pa se pripravljali na tri tekmovalne tedne, ki so pred nami. Trening je bil celosten, posvečali smo tako fizični kot strelski pripravi. Pogoji so bili res dobri. Kakšen dan je bil tudi zelo vetroven, tako da smo poskušali streljati tudi v vetru, kar bi se nam lahko obrestovalo v Oberhofu, kjer ne pričakujemo umirjenega ozračja. Osebno sem zelo zadovoljen z opravljenim, saj smo dosegli načrtovano."

Fak bi se lahko vrnil prihodnji teden

Klemen Bauer bo še na četrtem prizorišču v tej sezoni glavni adut slovenske moške izbrane vrste. Pri dekletih je to mesto v domeni Teje Gregorin.

"Jakov tokrat še ne bo nastopil. Je na Pokljuki, kjer trenira. Ni še povsem pripravljen za tekmovanja, ampak se že približuje temu, da bo zelo kmalu nastopil. Če bo vse potekalo po načrtih, pričakujem, da bo prihodnji teden v Ruhpoldingu že na startu. Je zdrav, potrebuje le še nekaj časa, da se pripravi in da lahko potem tekmuje na taki ravni, kot si vsi želimo," je o najboljšem slovenskem tekmovalcu dejal Kos.

Ne spreglejte