Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 1. 2024,
20.10

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,56

Natisni članek

Aleksander Aamodt Kilde poškodba

Nedelja, 28. 1. 2024, 20.10

2 meseca, 3 tedne

norvežan zapustil bolnišnico, pred njim je daljše okrevanje

Nesrečni Kilde delil nazorne fotografije poškodbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,56
Aleksander Aamodt Kilde | Aleksander Aamodt Kilde se je pred dvema tednoma težje poškodoval, danes pa z javnostjo delil nekaj nazornih fotografij poškodbe in podrobnosti okrevanja. | Foto Reuters

Aleksander Aamodt Kilde se je pred dvema tednoma težje poškodoval, danes pa z javnostjo delil nekaj nazornih fotografij poškodbe in podrobnosti okrevanja.

Foto: Reuters

Norveški zvezdnik alpskega smučanja Aleksander Aamodt Kilde, ki je po padcu na smuku v Wengnu moral pod nož, je po dveh tednih od grdega padca na družbenem omrežju delil nazorne fotografije hude ureznine meča. Ob tem je zapisal, da se pripravlja na sedem tednov "življenja v vozičku", da se je po dveh tednih prvič lahko stuširal in v petek le zapustil bolnišnico.

Wengen Aleksander Aamodt Kilde
Sportal Norveški zvezdnik po grdem padcu že končal sezono

Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je pred dvema tednoma na smuku v Wengnu grdo padel, si pri tem poškodoval ramo in utrpel globoko ureznino na meču, zaradi česar je moral na operativni poseg. Kaj hitro po poškodbi je bilo jasno, da je sezona za 31-letnika končana. Viking je danes na družbenem omrežju delil nazorne fotografije hude ureznine, ki ga je za nekaj tednov prikovala na posteljo in voziček.

Kilde je na Instagramu delil nekaj nazornih fotografij poškodovanega meča:

"Veselim se spopadanja s tem izzivom, poskušal bom uživati v procesu, kolikor bom lahko," je pripisal ob objavi in delil podrobnosti o prvih dveh tednih po padcu.

Aleksander Aamodt Kilde
Sportal "Takšne bolečine nisem še nikdar občutil"

V prvem tednu se je ob poskusu obiska stranišča onesvestil, vsako uro prejemal zdravila proti bolečinam, prestal operacijo rame, občutil najhujše bolečine, kot jih je kadarkoli prej, imel napad tesnobe in se naučil veliko o anatomiji telesa. V drugem tednu je med drugim lahko sedel več kot deset minut, ne da bi se pri tem onesvestil, sam šel na stranišče, šel prvič na zrak po dveh tednih, se začel pripravljati na sedem tednov življenja v vozičku, preživel kakovosten čas s starši, se na videopovezavi slišal s svojo boljšo polovico Mikaelo Shiffrin, se po skoraj dveh tednih prvič stuširal in v petek vendarle lahko zapustil bolnišnico.

Kilde je ob tem dejal, da še vedno ne more premikati prstov na nogi, a da "peronealni živec kaže nekaj znakov sproženja" in da zdravnik pričakuje, da si bo sčasoma popolnoma opomogel.

Mikaela Shiffrin
Sportal Shiffrinova zapustila bolnišnico in pomirila navijače
Cortina Joana Hählen
Sportal Američanka le z ureznino, konec še za drugo Švicarko
Kingsley Coman
Sportal Coman po poškodbi kolena na daljši prisilni počitek

 

Ne spreglejte