Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 5. 2020,
11.06

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

OI 2024 Laura Dahlmeier biatlon

Petek, 15. 5. 2020, 11.06

3 leta, 11 mesecev

Laura Dahlmeier

Nemka bi še tekmovala, če ne bi bile OI na Kitajskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Laura Dahlmeier | Laura Dahlmeier je pred enim letom sporočila, da končuje športno pot. | Foto Reuters

Laura Dahlmeier je pred enim letom sporočila, da končuje športno pot.

Foto: Reuters

Nemška tiskovna agencija je danes javnosti posredovala sporočilo, da ena najboljših nemških biatlonk Laura Dahlmeier najverjetneje ne bi sklenila tekmovalne kariere in bi še tekmovala, če bi bile naslednje zimske olimpijske igre 2022 v Evropi, na enem klasičnih prizorišč zimske karavane, in ne na Kitajskem.

Dahlmeierjeva, dvakratna olimpijska in sedemkratna svetovna prvakinja, je pred enim letom, 17. maja lani, prek Facebooka sporočila, da končuje športno pot. Novica sicer ni bila presenečenje, saj je takrat 25-letna tekmovalka o tem razmišljala že v preteklosti. Presenečenje je le to, da bi biatlonka še tekmovala, če bi bile olimpijske igre na stari celini.

Zmagovalka 20 tekem svetovnega pokala in nosilka 15 kolajn s SP je v pogovoru za nemško tiskovno agencijo dpa dejala: "Če bi bile olimpijske igre v Cortini d'Ampezzo v Italiji ali kje drugje v Alpah, bi gotovo o tem dobro razmislila. To bi precej otežilo mojo odločitev o koncu kariere. Ne bi povsem krivila izbire gostiteljice OI, vendar pa je tudi to vplivalo na mojo odločitev."

Po poti Magdalene Neuner

Zgodba spominja na Magdaleno Neuner, 12-kratno svetovno in dvakratno olimpijsko prvakinjo, ki se je leta 2012 prav tako pri 25 letih odločila za slovo. Slednja je takrat izpostavila, da si želi povsem običajno življenje, dokončati šolo in ustvariti družino. Zadnje zimske igre v tradicionalni alpski regiji so bile leta 2006 v Torinu. Cortina bo leta 2026 skupaj z Milanom gostila zimske igre, po olimpijskih igrah zimskih športov v Aziji leta 2018 v Pyeongchangu v Južni Koreji in leta 2022 v kitajski prestolnici.

Dahlmeierjeva je v Pyeongchangu pred dvema letoma dočakala zlati olimpijski kolajni: "Vedno sem imela te sanje in neizmerno sem hvaležna, da so se uresničile. Toda olimpijske igre so povsem drugačne, kot si predstavljate. To je nekoliko ponarejeno," je dejala Dahlmeierjeva.

Preberite še:

Meta Hrovat
Sportal Meta Hrovat še brez ključnih odgovorov
Slovenski skakalci trening Kranj
Sportal Negotovost je, a se z njo skakalci ne obremenjujejo #video
Meta Hrovat
Sportal Smučarska zmaga: kdor čaka, dočaka

 

Ne spreglejte