Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
5. 10. 2017,
12.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Ana Drev svetovni pokal Sölden Tina Maze Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Četrtek, 5. 10. 2017, 12.10

6 let, 6 mesecev

Ana Drev

Negotov pogled proti Söldnu: kdo bo prva Slovenka na štartu olimpijske sezone?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Ker je v pripravljalno obdobje vstopila z veliko zamudo, za nameček pa stanje operiranega kolena še vedno ni povsem brezhibno, ledeniški veleslalomski nastop Ane Drev v Söldnu še vedno visi v zraku.

Ana Drev in Sölden: da ali ne? | Foto: Sportida Ana Drev in Sölden: da ali ne? Foto: Sportida

Ker je že vse od umika še vedno aktualne olimpijske prvakinje Tine Maze prva slovenska veleslalomistka, Ani Drev pripada čast prve Slovenke, ki se podaja v novo tekmovalno sezono. A zdi se, da utegne to vlogo letos prepustiti Tini Robnik. Nastop Drevove na ledeniškem odprtju sezone, ki ga bo Sölden gostil 28. oktobra, je namreč zaradi težav s kolenom, junijskega operativnega posega, rehabilitacije in zelo okrnjenega pripravljalnega obdobja še vedno negotov.

"Dnevi res kar 'letijo', Sölden se bliža. Po vsej verjetnosti bom odločitev o nastopu sprejela v zadnjem trenutku. Poleg stanja kolena bom pozorna predvsem na to, kakšna bo snežna podlaga. Tega seveda zdaj še ne morem vedeti. To bo namreč odvisno od vremena, razmer in odločitve organizatorjev o pripravi z vodo," pravi izkušena veleslalomistka iz Šmartnega ob Paki.

Le osem dni na snegu

Drevova ne skriva, da je, v primerjavi s tekmicami, v precejšnjem zaostanku. Navsezadnje se je kondicijskih treningov lotila šele v avgustu, zaradi česar se je odrekla južnoameriškim smučarskim pripravam. V njenem dnevniku je zapisanih vsega osem smučarskih dni, med katerimi pa je poslušala predvsem svoje telo. Priznava tudi, da stanje kolena še vedno ni brezhibno. Ob tresljajih namreč 32-letna reprezentantka še vedno čuti bolečine.

"Ko smučam, stalno čutim koleno. No, dobro pa je, da se ob več tresljajih bolečina ne povečuje. Kot bi se noga prilagodila na te tresljaje. Zato sem malce pomirjena. Res pa je, da je te sile in te tresljaje zelo težko simulirati na kondicijskih treningih," pravi Ana, ki je sicer v Söldnu prvič tekmovala že leta 2001, njeni najboljši ledeniški uvrstitvi pa sta trinajsti mesti. Zanimivo, vknjižila ju je v letih 2005 in 2012. V obeh primerih je zmago slavila Tina Maze.

"Zadnja sezona? Bomo videli. Zdaj o tem ne razmišljam." | Foto: Reuters "Zadnja sezona? Bomo videli. Zdaj o tem ne razmišljam." Foto: Reuters

Če ne v Söldnu, pa v Killingtonu

A čeprav Drevova, ki je ob koncu preteklega meseca prebolela še angino, še zdaleč ni na želeni ravni pripravljenosti, trenutno ne izžareva pretirano slabe volje. "Res sem v zaostanku, a verjamem, da lahko vse nadoknadim. Do Söldna ravno ne. Zanesljivo pa se nato lahko dobro pripravim na naslednji veleslalom, torej novembra v Killingtonu," razmišlja najboljša slovenska veleslalomistka zadnjih let, ki se je dvakrat v karieri zavihtela tudi na stopničke za zmagovalce.

Sezona, v kateri bo lovila svoj tretji olimpijski nastop, pa utegne biti celo njena zadnja v karieri. O tem sicer nerada govori, saj se posveča predvsem pripravi na tekmovanja. A že več let poudarja, da bo odločitev o (ne)nadaljevanju kariere vedno sprejela po zadnji tekmi sezone. Tako bo tudi prihodnje leto.

Priložnost za Hadalina?

Poleg Drevove z ledeniškim nastopom okleva tudi Ilka Štuhec. Zanesljivi potniki na uvodno postajo svetovnega pokala tako ostajajo Žan Kranjec, Tina Robnik, Meta Hrovat in Ana Bucik. Kandidatko za zadnje prosto mesto pri dekletih bo trener Denis Šteharnik iskal v ekipi evropskega pokala. V moški konkurenci pa se nastop v Söldnu obeta še Štefanu Hadalinu, ki je v pripravah večkrat nase opozoril tudi v veleslalomu.
Ne spreglejte