Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
4. 10. 2011,
16.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robert Kranjec Jurij Tepeš Jure Šinkovec Peter Prevc Peter Prevc Jernej Damjan

Torek, 4. 10. 2011, 16.46

7 let, 12 mesecev

Najbolj zadovoljen je Kranjec

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski skakalci so zaključili s poletnim grand prixom, v katerem so Sloveniji priskakali šest kvot za prve tekme v zimskem delu sezone. Bili so vzponi in bili so padci, pravi večina.

Naš najboljši posameznik v skupnem seštevku grand prixa je bil Robert Kranjec, ki je od vseh naših skakalcev kazal najbolj konstantne nastope. Najboljšo uvrstitev je dosegel v poljskem Szczyrku, kjer je bil četrti, izpustil pa je lep del tekem, saj je vmes dokončal šolo, posvetil pa se je tudi treningom za osrednji del nove sezone, ki se tradicionalno začne konec novembra v finskem Kuusamu.

"Zadovoljen sem s poletnim delom sezone. Nisem imel večjih nihanj. Skoki so na visoki ravni. In veseli me, da sem jih kazal tudi na tekmah. Zadnja v Klingenthalu se mi res ni posrečila, ker sem naredil napako, ker sem preveč hotel. Poznalo se je, da sem izpustil nekaj tekem zdaj v zaključku. Cilj je bil res uvrstiti se med deset v skupnem seštevku poletnega grand prixa, vendar sem tudi z enajstim mestom lahko zadovoljen, če gledam, koliko tekem sem izpustil," je podal svoje mnenje o poletju leteči Kranjčan.

Razloge za zadovoljstvo ima v poletnem delu tudi Jurij Tepeš, ki je celo zmagal v Almatyu v Kazahstanu, vendar sin Mirana Tepeša ne more biti zadovoljen z uvodnim ter zadnjim delom grand prixa, ko mu ni šlo vse po načrtih. Na začetku je bilo razumljivo, saj se je še vračal po poškodbi.

"Čez celotno poletje sem imel kar nekaj nihanj. Začel sem slabo, nato je sledilo uspešno obdobje, na koncu pa sem spet padel. Najboljše občutke sem imel mesec dni in pol nazaj in te moram sedaj prenesti v zimo, v katero moram stopiti povsem sproščeno," o poletju pravi Jurij.

Izjemno blizu zmagi pa je bil v poletnem grand prixu tudi Jure Šinkovec, a mu jo je v Almatyju izpred oči speljal ravno moštveni kolega Jurij Tepeš. In na tem uspehu bo 26-letni Šinkovec gradil temelje za zimsko sezono. Sicer pa je Jure kazal zelo konstantno formo skozi ves poletni del, saj se je kar osemkrat znašel med dobitniki točk.

"To, kar se je zgodilo v Almatyju, je neprecenljivo. Seveda bi bilo lepše zmagati, vendar je bil Jurij tisti dan premočan zame. K sreči pa je zmaga ostala v slovenskih rokah. Glede nastopov na Japonskem sem razočaran. Na treningu sem kazal dobro raven, na tekmah pa nato preveč hotel. V Kazahstanu se je nato vse postavilo v pravo smer," je dejal Šinkovec.

Za Petrom Prevcem je Dejan Judež drugi najmlajši v slovenski reprezentanci. Šestkrat se je enaindvajsetletniku uspelo v poletju uvrstiti med najboljšo trideseterico, najvišjo uvrstitev pa je dosegel prav tako kot Šinkovec ter Tepeš v Amlatyju, kjer je bil sedmi.

"Začetek poletne sezone ni bil najboljši. Nato sem počasi prihajal v formo, na zadnjih dveh tekmah pa zopet nisem bil na želeni ravni. Sicer sem v pravi formi in to bom skušal prenesti in dograditi še do zime," je mnenje podal Dejan.

Tako kot Robert Kranjec je tudi Peter Prevc to poletje dokončal srednjo šolo in posledično izpustil nekaj tekem. Čeprav je dosegal podobne rezultate kot leto dni poprej. V Hinterzartnu je bil denimo deveti.

"S treningom moram biti zadovoljen, medtem ko s tekmami še zdaleč ne. Nisem pokazal vsega, kar znam. Vendar se ne bom smilil samemu sebi, ampak bom treniral še bolj trdo, da bom v zimi najboljše pripravljen," je optimističen Prevc.

Prav posebno poletje pa je imel letos Jernej Damjan, ki se je šele ob zaključku sezone preizkusil na tekmah grand prixa in prišel dvakrat med dobitnike točk (22. in 24. mesto). "Jajc" se je namreč pripravljal na zimski del sezone, katerega pa se nestrpno veseli.

"Moji vtisi glede poletne sezone so bolj kratki, saj sem izpustil večji del grand prixa. Na zadnjih dveh tekmah sem dobil tisto, po kar sem prišel – kvoto za svetovni pokal. Skoki še niso tisti pravi, vendar sta bili tekmi v Hinzenbachu ter Klingenthalu pravi, da sem videl, kaj mi še manjka in kaj moram spremeniti do začetka zimskega dela sezone, katerega se že nestrpno veselim," pa je kot zadnji strnil poletne vtise Jernej.

Ne spreglejte