Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
22. 1. 2015,
11.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Žan Košir Rok Marguč svetovno prvenstvo

Četrtek, 22. 1. 2015, 11.34

8 let

Marguč do četrtega odličja na svetovnih prvenstvih, Košir ostaja brez

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski deskar Rok Marguč je na svetovnem prvenstvu v Lachtalu osvojil bronasto medaljo v paralelnem slalomu. Žan Košir je obstal v četrtfinalu.

Rok Marguč je še enkrat dokazal, da se zna zbrati, ko je to najbolj pomembno. Na zadnjih dveh tekmah svetovnega pokala se ni uvrstil v izločilne boje, znova pa je zablestel na vrhuncu letošnje sezone - svetovnem prvenstvu.

V paralelnem slalomu je v Lachtalu prideskal do tretjega mesta in osvojil že svojo četrto medaljo na svetovnih prvenstvih. Dve, srebrno in bronasto, je osvojil pred štirimi leti v španski La Molini, leta 2013 v Stonehamu pa je postal svetovni prvak v disciplini, kjer je navdušil tudi tokrat.

Celjan je v kvalifikacijah dosegel 11. čas in že v osmini finala dobil težkega nasprotnika, a je Avstrijca Benjamina Karla uspel prehiteti za 29 stotink sekunde. V četrtfinalu je izkoristil napako njegovega rojaka Lukasa Mathiesa, v polfinalu pa je naletel na najboljšega deskarja letošnje sezone Rolanda Fischnallerja, ki je na koncu tudi osvojil naslov svetovnega prvaka.

Marguč se je v obračunu za bron pomeril z Aaronom Marchom, si v zgornjem delu že nabral nekaj zaostanka, v spodnjem pa izkoristil manjšo napako Italijana in se v cilju prešerno veselil nove medalje s svetovnih prvenstev.

Košir naletel na rusko oviro

Žan Košir, ki je bil v seštevku dveh kvalifikacijskih voženj najhitrejši in je sodil med glavne favorite za zlato, je žal v četrtfinalu moral priznati premoč Rusu Andreju Sobolevu, ki je na koncu osvojil srebro, Košir pa se je moral zadovoljiti s petim mestom.

Tržičan, ki blesti na letošnjih tekmah svetovnega pokala, kjer je osvojil dve drugi mesti in eno zmago, tako ostaja brez odličja na svetovnih prvenstvih. Dobitnik dveh medalj v Sočiju bo imel novo priložnost že v petek, ko bo v Lachtalu na sporedu še paralelni veleslalom.

Po prvi kvalifikacijski vožnji je dobro kazalo tudi Juretu Hafnerju, ki je dosegel 11. čas, a je v drugi vožnji uvrstitev pokvaril in končal na 22. mestu. Tim Mastnak je slalom končal na 28. mestu, Jernej Demšar pa je nastop končal že po prvi kvalifikacijski vožnji in zasedel 37. mesto.

Med dekleti zmagala Čehinja

Med dekleti je naslov svetovne prvakinje osvojila Ester Ledecka. Čehinja je osvojila prvo medaljo na velikih tekmovanjih, ima pa že zmago na tekmi za svetovni pokal - lani je na najvišjo stopničko stopila na tekmi na Rogli.

V velikem finalu je premagala domačinko Julio Dujmovits, ki je osvojila srebro, avstrijski uspeh pa je z bronom dopolnila Marion Kreiner.

Brez finala je pri ženskah ostala edina slovenska predstavnica Gloria Kotnik, ki je bila 24. Po tekmi se ni počutila najbolje in ni je predčasno odšla v hotel na počitek pred petkovo preizkušnjo.

Kvalifikacije paralelnega veleslaloma se bodo začele ob 8.15, izločilni boji pa ob 13.30.

Ne spreglejte