Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 10. 2022,
8.13

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

Natisni članek

Marius Lindvik Daniel Andre Tande smučarski skoki Maren Lundby

Nedelja, 30. 10. 2022, 8.13

1 leto, 5 mesecev

Po več kot letu in pol znova na tekmi

Maren Lundby je po 605 dneh znova tekmovala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91
Maren Lundby | Maren Lundby je v soboto po 605 dneh znova tekmovala. Na državnem prvenstvu v Oslu je zasedla četrto mesto. | Foto Guliverimage

Maren Lundby je v soboto po 605 dneh znova tekmovala. Na državnem prvenstvu v Oslu je zasedla četrto mesto.

Foto: Guliverimage

Norveška smučarska skakalka Maren Lundby, ki je olimpijsko sezono izpustila zaradi težav s težo, se je v soboto vrnila na tekmovanja. Udeležila se je norveškega državnega prvenstva in zasedla četrto mesto. Potem ko se je septembra po dolgem času vrnila na skakalnice, je bila to njena prva tekma po 605 dneh.

Maren Lundby
Sportal Kaj je sporočila nekdanja prva skakalka?

Ena najboljših smučarskih skakalk zadnjih let Maren Lundby se je po daljšem premoru, ki si ga je vzela po nakopičenih težavah, konec tedna vrnila v tekmovalni ritem. Norvežanka je zaradi velikih nihanj v teži in pridobljenih kilogramov izpustila celotno lansko tekmovalno obdobje, tudi olimpijske igre v Pekingu, kjer bi morala braniti naslov prvakinje.

Zadnje leto in pol je bila v vlogi gledalke. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zadnje leto in pol je bila v vlogi gledalke. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Trikratna zaporedna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala je 7. septembra na svoj 28. rojstni dan opravila prvi trening skok po dolgem času, včeraj pa prvič po marcu 2021 in 605 dneh znova tekmovala. Z rojakinjami se je v Oslu potegovala za naslov državne prvakinje. Končala je na nehvaležnem četrtem mestu, slabih sedem točk za zmagovalnim odrom.

"Znova se počutim živo, kar je super. Bila sem nervozna, to se je čutilo, a vesela sem, da sem nazaj. Zadovoljna sem. Nisem še v najboljši formi, a sem na dobri poti. Še naprej se moram truditi in vztrajati v procesu," je za norveški NRK dejala Norvežanka.

Ta je pred dnevi napovedala, da se bo udeležila že uvodne postaje nove sezone svetovnega pokala prihodnji konec tedna v Wisli.

Novinarska konferenca skakalne reprezentance
Sportal Neznanki v slovenski skakalni reprezentanci

Daniel Andre Tande je državni prvak. | Foto: Sportida Daniel Andre Tande je državni prvak. Foto: Sportida

Bjoersethova in Tande državna prvaka

Državna prvakinja (HS106) je postala Thea Minyan Bjoerseth, na drugem mestu je s 3,5 točke zaostanka končala Silje Opseth, tretja pa je bila z dobrimi štirimi točkami zaostanka Anna Odine Stroem.

V moški konkurenci je zmagal Daniel Andre Tande pred Mariusom Lindvikom (tri točke zaostanka) in Kristofferjem Eriksenom Sundalom (dobrih 20 točk zaostanka), četrti je bil Halvor Egner Granerud.

smučarski skoki, skakalke, skakalci, novinarska konferenca, Katra Komar
Sportal Zupančič določil še zadnji skakalki za uvodno postajo sezono
Ne spreglejte