Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
17. 10. 2018,
13.40

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

Natisni članek

Štefan Hadalin Žan Kranjec Žan Kranjec Meta Hrovat Ana Bucik Ana Drev svetovni pokal Sölden

Sreda, 17. 10. 2018, 13.40

5 let, 6 mesecev

ŠE 10 DNI DO ZAČETKA SEZONE

Manjkajoči delci slovenske ledeniške sestavljanke

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26
Žan Kranjec | Žan Kranjec naj bi se v Söldnu boril za najvišja mesta. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Žan Kranjec naj bi se v Söldnu boril za najvišja mesta.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Deset dni pred začetkom sezone sta v slovenski reprezentanci, ki bo v tradicionalnem ledeniškem veleslalomskem programu v Söldnu sedemčlanska, odprti le še dve vprašanji.

Organizatorji uvodnih veleslalomov nove smučarske sezone svetovnega pokala (27. in 28. oktobra) si kljub nekoliko višjim temperaturam v četrtek obetajo tudi uradno zeleno luč snežnega kontrolorja Mednarodne smučarske zveze. Na omenjenem tirolskem ledeniku so namreč že razgrnili predhodno pripravljene zaloge snega in se lotili utrjevanja proge, vseeno pa so tik pred uradnim zaprtjem proge Avstrijci odpovedali načrtovane treninge, na katerih naj bi se zglasili tudi Slovenci. Slednji so zato poligon za zadnje priprave našli na ledenikih Pitztal (ženske) in Hintertux (moški), kjer naj bi padla tudi dokončna odločitev o nastopajočih.

Miha Verdnik
Sportal "Ilke Štuhec nismo pustili same, Tino Maze pa …"

Lahko bi nastopilo kar šest Slovenk

Na sobotni ženski preizkušnji bodo zanesljivo nastopile Ana Drev, Ana Bucik in kot najmočnejše orožje tudi Meta Hrovat. Četrto potnico v Sölden bo trener Denis Šteharnik, ki je potrdil, da se Bucikova ob torkovem grdem padcu ni resneje poškodovala, določil na podlagi treningov. Kandidatki sta članici ekipe evropskega pokala Neja Dvornik in Klara Livk. Po idealnem scenariju bi se sicer ledeniškega odprtja lahko udeležilo kar šest smučark, a se Tina Robnik po marčevski poškodbi še ni vrnila na smuči, medtem ko pa so misli Ilke Štuhec hitrostno obarvane, tako da jo na startu lahko pričakujemo šele v Lake Louisu.

Ana Bucik je na torkovem treningu padla, a naj bi bila po dnevu počitka nared za zadnje priprave pred Söldnom. | Foto: Grega Valančič/Sportida Ana Bucik je na torkovem treningu padla, a naj bi bila po dnevu počitka nared za zadnje priprave pred Söldnom. Foto: Grega Valančič/Sportida

Prvo ime: Žan Kranjec

Potem ko je lani orkanski veter odpihnil moško preizkušnjo, pa bosta v nedeljskem programu na oder znova stopila veleslalomski prvokategornik in po vsej verjetnosti najmočnejše slovensko orožje Žan Kranjec (predlani je bil celo četrti) in drugi član tehnične ekipe svetovnega pokala Štefan Hadalin, čigar startno izhodišče bo po opravljeni domači nalogi (beri: izboljšava FIS točk na tekmah nižje ravni) tokrat znatno boljše. Škarje in platno za ime morebitnega tretjega veleslalomista pa je trener Klemen Bergant prepustil šefu smukačev Petru Penu, ki naj bi odločitev sporočil do konca tedna.

Dvigovanje ravni

In kakšen je teden in pol pred začetkom sezone slovenski tekmovalni utrip? "Zdaj je napočil čas za stopnjevanje, torej za težje postavitve na zahtevni podlagi. To pa je tudi obdobje, v katerem se vidijo največje razlike. Najboljše bodo trening sprejele in šle naprej, nekoliko slabše smučarke pa bo to 'udarilo'. Tekma se bliža," odgovarja ženski šef Šteharnik, Bergant pa dodaja: "Štefan in Žan smučata dobro. Kako dobro? To bomo videli prihodnjo nedeljo. Je pa njun fokus v zadnjem obdobju le na izvedbi, saj ne iščemo partnerjev za časovno primerjavo na treningih."

Meta Hrovat
Sportal V pričakovanju občutka "le proga in jaz"
Mikaela Shiffrin
Sportal Mikaela Shiffrin je razkrila karte
Ne spreglejte