Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 3. 2015,
20.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Klemen Bauer Andreja Mali biatlon državno prvenstvo Pokljuka Lenart Oblak Urška Poje

Nedelja, 29. 3. 2015, 20.12

8 let

Malijeva in Bauer državna prvaka na skupinskem štartu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Biatlonke in biatlonci so se na Pokljuki pomerili na skupinskem štartu državnega prvenstva. Naslova državnih prvakov sta osvojila Andreja Mali in Klemen Bauer.

"Nekako sem se motivirala in psihično pripravila za konec sezone. Res je, da je glavni del sezone za mano in je utrujenost že prisotna, a je bil danes tu lep dan in sem se še malo borila. V bistvu sem bila sama sebi konkurenca, a že dolgo nisem imela naslova državne prvakinje, kar se lepo sliši. Za mano so dobri nastopi na svetovnem prvenstvu, z rezultati v svetovnem pokalu pa sigurno ne morem biti zadovoljna. A prvenstvo je bilo glavni del sezone in tam mi je uspel najboljši rezultat, tako da sem s tem lahko zadovoljna," je po tekmi, na kateri je bila konkurenca sicer nekoliko okrnjena – Malijeva je bila edina članica, saj Teja Gregorin ni štartala -, povedala Andreja Mali.

Zmago Bauerja ogrožal le Lenart Oblak

Klemen Bauer pa je po preizkušnji, na kateri je za dobrih deset sekund premagal reprezentančnega kolega Lenarta Oblaka in za več kot štiri minute Primoža Pančurja, medtem ko najboljšega slovenskega reprezentanta Jakova Faka na štartu ni bilo, rekel: "Če sem čisto iskren sem pričakoval še kakšnega A reprezentanta več na startu. A tu je bil vsaj Lenart Oblak, tako da je bil boj konkreten, da se nisem samo sprehodil do naslova. V zadnjem krogu sem se moral kar potruditi. Bila je čisto spodobna tekma za zadnjo v sezoni. Streljanje je bilo v slogu cele sezone, to je 1, 0, 0, 2, se pravi svetle in malo manj svetle točke, kot celo sezono."

V streljanju se je preizkusil tudi deskar Žan Košir

Naslov državne prvakinje med mladinkami je osvojila Urška Poje, ki je za dobrih pet sekund ugnala Nino Zadravec, med mlajšimi člani se je naslova veselil Miha Dovžan, ki je v absolutni konkurenci zabeležil tretji izid. Na 12,5-kilometrski preizkušnji je namreč zaostal le za Bauerjem in Oblakom, za dobro minuto pa je prehitel Pančurja.

Po tekmi se je biatloncem pridružil še deskar na snegu Žan Košir in se pod nadzorom Klemna Bauerja preizkusil v streljanju.

Ne spreglejte