Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 2. 2019,
12.56

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Aare 2019 Ilka Štuhec Ilka Štuhec Lindsey Vonn

Sreda, 6. 2. 2019, 12.56

5 let, 2 meseca

Drugi trening smuka (ž), SP v Aareju

Štuhčeva osma na treningu, Vonnova ni nastopila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Ilka Štuhec Are | Ilka Štuhec je na smukaškem treningu postavila osmi najboljši čas. | Foto Sportida

Ilka Štuhec je na smukaškem treningu postavila osmi najboljši čas.

Foto: Sportida

Alpske smučarke so danes opravile drugi trening smuka pred petkovo alpsko kombinacijo in nedeljskim smukom na SP v Areju. Trening se je začel z vrha, končal pa se je pred finalnim skokom in zadnjim vmesnim časom. Ilka Štuhec, ki bo v nedeljo napadala drugi naslov smukaške svetovne prvakinje, je bila osma. Američanka Lindsey Vonn, ki je padla na torkovem superveleslalomu, je izpustila trening.

Prvi čas drugega treninga je vpisala Švicarka Jasmine Flury, njena rojakinja Lara Gut-Behrami, je bila z zaostankom 44 stotink druga, Norvežanka Lie Kajsa Vickhoff (+0,66), pa tretja.

Dominik Paris
Sportal Dominik Paris do prvega zlata, Martin Čater na koncu 13.

Najhitrejša Slovenka Ilka Štuhec je bila osma (+1,06). Maruša Ferk, ki bo v petek nastopila na alpski kombinaciji, je bila 24. (+1,89).

Ferkova je smučala s svojimi oblačili in s svojo opremo, saj so ji dostavili prtljago, ki je dva dni za njo prišla iz Stockholma. Na ponedeljkovem treningu je smučala s sposojeno opremo, čelado, palicami, rekreativni oblačili, ki so jo ji posodili trenerji in Štuhčeva.

"Še en trening, sicer po skrajšani progi, pomeni še eno spoznavanje proge. Kot sem omenila že včeraj, do kombinacije in smuka je še nekaj treningov, ki jih moramo kar najbolje izkoristiti," je dejala Štuhčeva, ki se je takoj po treningu smuka odpravila na trening slaloma, ki mu bodo danes in jutri v ekipi posvetili nekaj več pozornosti kot doslej. Razlog je petkova kombinacija, na kateri ne bo nastopila Mikaela Shiffrin.

Jutri je v Aareju na sporedu še tretji uradni trening smuka, v petek pa se alpska kombinacija s smukaškim delom začne ob 11. uri.

Vonnova: Podrli so me 999-krat, vstala sem tisočkrat

Lindsey Vonn bo v nedeljo nastopila v smuku. | Foto: Reuters Lindsey Vonn bo v nedeljo nastopila v smuku. Foto: Reuters Čeprav je bila na startnem seznamu, Američanka Lindsey Vonn na treningu ni nastopila. Vonnova je v torek padla na superveleslalomu, a brez hujših posledic. Namerava nastopiti na nedeljskem smuku ter se od tekmovalne poti posloviti v velikem slogu.

"Ko sem dejala, da si želim v Aareju ustvariti spomine za vse življenje, nisem ravno mislila na padec," je s humorjem pospremila ponesrečen nastop v superveleslalomu in dodala: "K sreči se ni zgodilo nič hujšega."

"Še vedno imam eno možnost v nedeljo, zagotovo pa bo smuk moja zadnja dirka. Podrli so me 999-krat, vstala sem tisočkrat," je dodala Vonnova.

Nevena Ignjatović
Sportal Škofjeloška znanka na srbski misiji

Na startnem seznamu, tako kot v ponedeljek, je bila tudi zmagovalka torkovega superveleslaloma Američanka Mikaela Shiffrin, a na smukaškem treningu znova ni nastopila. Shiffrinova napoveduje, da ne bo nastopila niti v petek na kombinaciji, niti na nedeljskem smuku. Njena naslednja velika prioriteta po superveleslalomu sta tehnični disciplini, na katerih napoveduje naskok na sam vrh.

Mikaela Shiffrin
Sportal Shiffrinova tekmicam "prepušča" kolajno
Ilka Štuhec
Sportal "Včasih si na pravi strani, drugič pač ne"
Mikaela Shiffrin
Sportal Drama stotink z različnimi vlogami Shiffrinove, Vonnove in Štuhčeve
Ne spreglejte