SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Letalnico bratov Gorišek bo treba hitro preurediti, če ne …

1

termometer

Organizatorji planiškega konca tedna so pričakovali oziroma si želeli, da bi v dolino pod Poncami prišlo 50 tisoč obiskovalcev, vendar bo končna številka bistveno nižja.

Razlog, zakaj je temu tako, je povsem jasen. Letos tekme potekajo na Bloudkovi velikanki in ne na Letalnici bratov Gorišek, ki je magnet za vse ljubitelje dolgih skokov. Poleti so nekakšna formula 1 v primerjavi s skoki na navadnih skakalnicah. V Planici ne vidimo niti tujih gostov, ki so sicer redno prihajali v Slovenijo. Norvežanov je zelo malo, bi pa zagotovo prišli, če bi bile zaključne tekme tradicionalno na letalnici.

Želja organizatorja je bila, da bi od četrtka do nedelje pozdravili vsaj 50 tisoč gledalcev, saj bi se s to številko po njihovih izračunih približali pozitivni finančni ničli, po treh dneh pa se je izpisala številka nekaj manj kot 30 tisoč. Jutri je sicer še en dan, a zaradi vremenskih razmer najverjetneje ne bo množičnega romanja v Planico.

Nujno zlo bo, da se letos konča rekonstrukcija letalnice. Delavce čaka še približno 80 odstotkov dela, ta pa naj bi se začela enkrat po koncu planiškega konca tedna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin