Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 3. 2021,
11.22

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

Lenzerheide alpsko smučanje

Torek, 16. 3. 2021, 11.22

3 leta, 1 mesec

nova odpoved smukaškega treninga, poskušali ga bodo izpeljati tik pred sredino tekmo

Težave organizatorjev se nadaljujejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81
Lenzerheide sneg | Organizatorji zaključka sezone v Lenzerheideju imajo obilo preglavic s pripravo proge za smukaške treninge. | Foto Guliverimage

Organizatorji zaključka sezone v Lenzerheideju imajo obilo preglavic s pripravo proge za smukaške treninge.

Foto: Guliverimage

Prireditelji finala svetovnega pokala alpskih smučarjev v švicarskem Lenzerheideju so v velikih časovnih težavah. Zaradi neugodnih vremenskih razmer, obilice sneženja in vetra, so se jim namreč zavlekla dela na progi. Po tem, ko so že v nedeljo odpovedali oba ponedeljkova smukaška treninga, so odpovedali tudi oba današnja, poskušali ju bodo izpeljati neposredno pred sredinima tekmama.

Cristian Javier Simari Birkner
Sportal Smučarski posebnež, ki se rad vrača v Slovenijo

Danes bi morale ob 11. uri trening začeti smukačice in ob 12.30 še smukači, a je že zgodaj zjutraj postalo jasno, da to zaradi preobilice snežnih padavin in močnega vetra ne bo mogoče, saj organizatorjem ni uspelo urediti proge. 

Že v sredo sta v Lenzerheideju predvidena oba smuka. Ob 9.30 naj bi zadnji smuk sezone opravili moški, ob 11. uri pa še ženske, a pred tekmo morajo tekmovalci in tekmovalke opraviti vsaj en trening. Tekmi bodo poskušali rešiti tako, da bodo treninga poskušali izvesti neposredno pred začetkom zadnjih smukaških tekmovalnih preizkušenj v sezoni.

Feuz in Goggia v najboljšem položaju za globus Sofia Goggia, ki se vrača po poškodbi, je trenutno vodilna smukačica sezone. | Foto: Guliverimage/Getty Images Sofia Goggia, ki se vrača po poškodbi, je trenutno vodilna smukačica sezone. Foto: Guliverimage/Getty Images

V moški konkurenci je favorit za smukaški globus Švicar Beat Feuz, ki ima 68 točk prednosti pred Avstrijcem Matthiasom Mayerjem. V ženski konkurenci pa je vrnitev v belo karavano napovedala olimpijska prvakinja Italijanka Sofia Goggia, ki se je poškodovala januarja, vseeno pa v smukaškem seštevku obdržala 70 točk prednosti pred branilko lanske zmage Švicarko Corinne Suter.

V skupnem seštevku pokala se v moški konkurenci za zmago borita Francoz Alexis Pinturault in Švicar Marco Odermatt, v ženski pa Slovakinja Petra Vlhova in Švicarka Lara Gut-Behrami.

Preberite še:

Vitranc 2021 Kranjska Gora
Sportal Vreme zagodlo organizatorjem, Goggia se vrača
Štefan Hadalin
Sportal 'To ni odraz slovenske smučarske kakovosti'
Ne spreglejte