Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 3. 2021,
17.14

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

1

Natisni članek

Lenzerheide

Nedelja, 14. 3. 2021, 17.14

3 leta, 1 mesec

Alpski smučarji ostali brez ponedeljkovega treninga v Lenzerheideju

Vreme zagodlo organizatorjem, Goggia se vrača

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

1

Vitranc 2021 Kranjska Gora | Tako kot danes v Podkorenu, tudi v Švici pričakujejo snežno pošiljko, zaradi katere so odpovedali ponedeljkove treninge. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tako kot danes v Podkorenu, tudi v Švici pričakujejo snežno pošiljko, zaradi katere so odpovedali ponedeljkove treninge.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Prireditelji finala svetovnega pokala v alpskem smučanju smučanju v švicarskem Lenzerheideju so odpovedali ponedeljkova moški in ženski trening smuka. V dogovoru z nacionalno in Mednarodno smučarsko zvezo so se za odpoved odločili zaradi močnih snežnih padavin in vremenske napovedi za noč na ponedeljek.

Kot so sporočili organizatorji, jih zaradi močnega sneženja čaka nekaj dodatnega dela z urejanjem proge, zato so načrtovana treninga odpovedali, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa.

Na finalu svetovnega pokala tudi olimpijska prvakinja Goggia

Olimpijska prvakinja Italijanka Sofia Goggia se bo v Lenzerheideju vnovič priključila karavani alpskih smučark. Kot so danes potrdili na italijanski smučarski zvezi, bo Goggia v Švici nastopila v smuku in skušala osvojiti smukaški mali kristalni globus za skupno zmago v razvrstitvi te discipline.

Sofia Goggia bo nastopila na finalu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Sofia Goggia bo nastopila na finalu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Osemindvajsetletna Goggia se na tekmovališča tako vrača po januarski poškodbi kolena, čeprav so ,mnogi menili, da je predolimpijska sezona zanjo že končana.

Goggia zaradi poškodbe februarja ni nastopila na domačem SP v Cortini d'Ampezzo. V svetovnem pokalu pa ji še naprej kaže povsem odlično. Pred poškodbo je v sezoni nanizala štiri zmage in enkrat osvojila drugo mesto, kar jo še vedno uvršča na vrh smukaške razvrstitve.

Pred Švicarko Corinne Suter ima Goggia 70 tok naskoka, zato ji za mali kristalni globus zadostuje že osmo mesto v primeru, da bi Suterjeva zmagala. Smukaški globus je Goggia osvojila že leta 2018.

Preberite še:

Marco Odermatt
Sportal Švicar po popolni vožnji razred zase. Senzacija Francoza. Kaj pa naši?
Vitranc 2021 Kranjska Gora
Sportal Podkorenska slalomska drama s stransko slovensko vlogo
Ne spreglejte