SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Legendarni Kasai v slovenščini zapel planiško himno video

0

termometer

Noriaki Kasai v Planici 2016
Foto: Vid Ponikvar

Japonski smučarski skakalec Noriaki Kasai, ki bo letos dopolnil 44 let, obožuje Planico. Všeč mu je tudi znamenita pesem Avsenikov, ki opeva Planico, sneženo kraljico. Ne verjamete?

Mladostni veteran iz Japonske uživa v Planici ogromno priljubljenost. V četrtek je nastopil na jubilejni 500. tekmi, ki šteje za točke svetovnega pokala, in prejel kopico čestitk. Vsak njegov letošnji polet v Planici je podprt z glasno podporo slovenskih ljubiteljev smučarskih skokov.

Avstrijski televizijski novinarji so 43-letnemu Noriakiju Kasaiju zadali simpatično nalogo. V neposredni bližini Letalnice bratov Gorišek je prejel v roke mikrofon in papir, na katerem je bilo napisano besedilo legendarne pesmi ansambla Avsenik. Pesem "Planica, Planica" velja za dolgoletno himno planiškega spektakla.

Kako se je odrezal "planiški pevec" Noriaki Kasai?

Vedno nasmejani Nori, kot ga kličejo v deželi vzhajajočega sonca, se ni ustrašil izziva, ampak dokazal, da je v 26 letih, odkar nastopa na tekmah najvišje ravni v Planici, že ponotranjil priljubljeno pesem. "Planica, Planica, snežena kraljica …," je zapel v mikrofon. Posrečeno je ujel melodijo in požel aplavz, pevski nastop pa končal v njegovem slogu, z iskrenim smehom, ki je njegov zaščitni znak v skakalni karavani.

Del pesmi je v svojo čast poslušal tudi v nedeljo, ko je preletel mejo 225 metrov in s tem iz zvočnikov izvabil refren skladbe ''Planica, Planica''.

Pesem, brez katere si ni moč zamisliti Planice

Slavko Avsenik je skladbo "Planica, Planica" napisal leta 1979. Posvetil jo je svetovnemu prvenstvu v smučarskih poletih, ki so istega leta potekali v dolini pod Poncami. Besedilo je prispeval Marjan Stare, pod aranžma pa se je podpisal Vilko Ovsenik. V originalni izvedbi so vokal zapeli Ema Prodnik, Jožica Svete in Alfi Nipič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin