Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 12. 2021,
18.24

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Špela Rogelj Urša Bogataj Urša Bogataj Jerneja Brecl Nika Prevc Nika Prevc Nika Križnar Nika Križnar Ema Klinec Ema Klinec Zoran Zupančič Klingenthal smučarski skoki

Četrtek, 9. 12. 2021, 18.24

2 leti, 4 mesece

KLINGENTHAL, smučarski skoki, kvalifikacije (Ž)

Bogatajeva le za vodilno Avstrijko, vse Slovenke na tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Urša Bogataj | Urša Bogataj je kvalifikacije za petkovo tekmo končala na drugem mestu. Močno je odskočila vodilna v seštevku Marita Kramer. | Foto Guliverimage

Urša Bogataj je kvalifikacije za petkovo tekmo končala na drugem mestu. Močno je odskočila vodilna v seštevku Marita Kramer.

Foto: Guliverimage

Smučarke skakalke so se po Rusiji in Norveški preselile v Nemčijo, kjer so že opravile kvalifikacije za petkovo posamično tekmo (15.00). Zmagovalka kvalifikacij je vodilna v seštevku svetovnega pokala Avstrijka Marita Kramer. Druga je bila Urša Bogataj, dve mesti za njo je končala Nika Križnar, med deseterico tudi Špela Rogelj. Tudi preostale tri Slovenke so se zanesljivo uvrstile na tekmo.

Ema Klinec
Sportal Želi si izpopolniti finese v simetriji, ki lahko pomenijo ogromno
Nika Križnar
Sportal "Potrebujem preklop do dobrih skokov, potem bo lažje dihati skozi sezono"

Najbolje je s kvalifikacijami, ki so jih začeli na 23 zaletnem mestu, končali pa na 18, opravila vodilna skakalka nove sezone Avstrijka Marita Kramer. Edina je skočila do 140 metrov in na koncu s 147,6 točke za kar 16,5 točke ugnala najbližjo tekmico, Uršo Bogataj. Obe sta skočili z najnižjega zaletnega mesta, Bogatajeva je pristala pri 132,5 metra. Tretja je bila Norvežanka Silje Opseth, ki je z dveh zaletov višje skočila 139,5 metra in končala dobro točko za najboljšo Slovenko.

Na četrto mesto je skočila zmagovalka lanske sezone Nika Križnar (132,5 metra). Med prvimi desetimi je bila tudi Špela Rogelj, ki je s skokom, dolgim 128 metrov, zasedla osmo mesto. Uspešno je nastopila tudi Jerneja Brecl (119 metrov), zasedla je 12. mesto. Skok se ni izšel po željah tretje skakalke svetovnega pokala Eme Klinec, 111 metrov je bilo dovolj za 16. mesto.

Na petkovi tekmi, začela se bo ob 15. uri, bo nastopila tudi Nika Prevc (110,5), ki je tokrat končala kot 31.

Klingenthal, vrstni red kvalifikacij

 

Kramerjeva vodi, tri Slovenke med deset


Kar polovica naših skakalk je v skupnem seštevku, v katerem je na vrhu Marita Kramer, v prvi deseterici. Največ rezultatskega zadovoljstva med temi čutita tretja Ema Klinec in četrta Urša Bogataj. Zmagovalka lanske sezone Nika Križnar, ki zaseda sedmo mesto, si želi, da bi ji v Nemčiji na tekmi uspelo združiti dva dobra skoka. Na 15. mestu je Jerneja Brecl, debitantka v svetovnem pokalu, 16-letna Nika Prevc je 20., Špela Rogelj pa 24.

Prevčeva zadovoljna, da je prebila led

Nika Prevc po štirih tekmah debitantske sezone zaseda 20. mesto. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nika Prevc po štirih tekmah debitantske sezone zaseda 20. mesto. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Začetek se mi je zdel dober, uspelo mi je pokazati dobre skoke. Morda sem šla v drugo tekmo z malo preveč navdušenja s prejšnje tekme (na prvi v Lillehammerju je bila 11., na drugi 25., op. a.). Zdi se mi, da mi je manjkalo malo sproščenosti v počepu. Vedela sem, da sem lahko okoli 20. mesta, nisem pa si mislila, da sem lahko 11., ker zadnje čase na tekmah še ne kažem tako konstantnih skokov," je svoje nastope po Lillehammerju ocenila najstnica v slovenski reprezentanci, ki se je razveselila več čestitk. "Doma so bili vsi veseli. Z brati si čestitamo po vsaki tekmi. Dobila sem tudi čestitko avstrijske skakalke, ki pravi, da sem pogumna," je prve nastope med skakalno elito komentirala Nika Prevc.

 

Klingenthal, spored

Petek, 10. december
15.00 posamična tekma

Sobota, 11. december
9.00 kvalifikacije
10.30 posamična tekma

 

Svetovni pokal, skupno (4):

 1. Marita Kramer (Avt)                  330 točk
 2. Katharina Althaus (Nem)              285
 3. Ema Klinec (Slo)                     259
 4. Urša Bogataj (Slo)                   230
 5. Silje Opseth (Nor)                   158
 6. Sara Takanashi (Jap)                 157
 7. Nika Križnar (Slo)                   149
...
15. Jerneja Brecl (Slo)                   51
20. Nika Prevc (Slo)                      38
24. Špela Rogelj (Slo)                    32

...

Rjoju Kobajaši
Sportal Nesrečni Japonec: Končno
Ema Klinec
Sportal Ema Klinec tik pod stopničkami: Vesela sem, da sem povsem zraven
 
Ne spreglejte