Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 4. 2024,
11.05

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

smučarski skoki Karl Geiger

Ponedeljek, 8. 4. 2024, 11.05

3 tedne

Nemec je trenutno na dopustu, a kmalu bo začel priprave na naslednjo sezono

Karl Geiger strnil misli po skromni sezoni: v zadnjih mesecih je prišla streznitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Karl Geiger | Za Karlom Geigerjem je skromnejša sezona, kot si je želel. | Foto Sportida

Za Karlom Geigerjem je skromnejša sezona, kot si je želel.

Foto: Sportida

"Po novoletni turneji se je vse spremenilo, sistem ni več deloval, od takrat naprej je bilo zame težko, občutki so bili mešani, zadnji trije meseci pa so prinesli streznitev. Zdaj si bom vzel še nekaj dopusta za dušo in telo, nato pa bom začel načrtovati priprave. Cilj ostaja enak, biti del najboljših na svetu," je po klavrni sezoni svetovnega pokala občutke v blogu za Sport.de strnil nemški as Karl Geiger.

Stefan Kraft
Sportal V skokih razmišljajo o veliki spremembi
Nika Križnar
Sportal Nika Križnar je rekla usodni da

Od konca sezone smučarskih skokov minevata dva tedna, tekmovalci in tekmovalke so trenutno na zasluženem dopustu, kaj kmalu pa že sledi začetek priprav na prihodnje tekmovalno obdobje. Da bo precej uspešnejše, kot je bilo pravkar končano, si želi marsikdo, tudi nemški zvezdnik Karl Geiger, ki mu v zadnjih mesecih ni šlo po načrtih.

Za 31-letnika se je sicer začelo spodbudno, predvsem prva polovica decembra je bila uspešna, v Lillehammerju je bil dvakrat četrti, nato pa v domačem Klingenthalu zablestel z dvema zmagama. V Engelbergu je nato končal na četrtem mestu, v Oberstdorfu bil sedmi, pozneje pa se na posamični tekmi ni več uvrstil med deseterico. V skupnem seštevku je zasedal skromno 17. mesto. 

Simon Ammann
Sportal Simon Ammann izgubil mesto v A-ekipi

"Po novoletni turneji se je vse spremenilo"

Dobrih deset dni po koncu sezone je strnil misli v blogu za Sport.de, v katerem je priznal, da so za njim zahtevni meseci, a dodal, da ima dovolj energije za uresničevanje visokih skakalnih ciljev.

V Klingentahlu je dvakrat zmagal, po novoletni turneji pa so šle stvari navzdol. | Foto: Guliverimage V Klingentahlu je dvakrat zmagal, po novoletni turneji pa so šle stvari navzdol. Foto: Guliverimage

"Zima se je začela dobro. Dve zmagi v svetovnem pokalu v Klingenthalu sta bili zame pravzaprav popoln začetek sezone. Potrdil sem, da sem lahko med najboljšimi na svetu, da sem lahko na mestih, na katerih slišiš himno. Sprva so bile želje uresničene, nato pa se je po novoletni turneji vse spremenilo, sistem ni več deloval. Od takrat naprej je bilo zame težko, mešani občutki, zadnji trije meseci so prinesli streznitev. Rezultati na vseh tekmovanjih me niso zadovoljili," je zapisal Nemec.

Stefan Horngacher
Sportal Nemci naj bi vztrajali pri preverjenem receptu

"Hitro lahko pride do učinka domin"

Dodal je, da je bil med sezono tako prisiljen znižati lastna pričakovanja ter se osredotočiti na iskanje in reševanje težav. "Smučarski skoki so včasih kompleksna zadeva. Če stvari v določenem trenutku ne delujejo, lahko hitro pride do učinka domin. Če en delček sistema ne deluje, se lahko celoten sistem hitro zamaje in rezultat so lahko precej krajši skoki. Intenzivno sem delal in prepoznal prve težave, a med sezono s toliko tekmovanji in potovanji ni lahko odpravljati napak, saj ti primanjkuje časa. V začetku tega leta mi je manjkala predvsem konstantnost."

Prizor iz letošnje Planice | Foto: www.alesfevzer.com Prizor iz letošnje Planice Foto: www.alesfevzer.com

Nemec je trenutno na dopustu, ki ga preživlja s svojo družino, kmalu pa se bo lotil priprav za naslednjo sezono. "Sem zdrav, vesel, motiviran. Po še enem tednu dopusta za dušo in telo bom začel načrtovati priprave in se začel pripravljati na sezono. Cilj ostaja enak, in sicer zmagovati na skakalnici in biti del najboljših na svetu," je sklenil optimistično.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karl Geiger (@karl.geiger)

Preberite še:

Dawid Kubacki
Sportal Poljaki izpostavili glavni razlog za sezono za pozabo
Peter Prevc navijač Planica
Sportal Čustveno srečanje Petra Prevca z navijačem, ki ga je v Planici zadela srčna kap
Frida Westman
Sportal Frida Westman se je po novi poškodbi borila z depresijo
Noriaki Kasai Planica 2024, navijači 1. dan
Sportal Prisrčno snidenje Kasaia in slovenskega navijača #video
Timi Zajc
Sportal Rajski užitki Timija Zajca
Ne spreglejte