Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 2. 2013,
8.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vesna Fabjan Barbara Jezeršek Alenka Čebašek Lea Einfalt

Torek, 26. 2. 2013, 8.32

8 let

Johaugova preprečila hat-trick Björgnovi, Čebaškova najhitrejša od naših

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po dnevu premora se je z žensko preizkušnjo na 10 kilometrov v prosti tehniki nadaljevalo svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Na najvišjo stopničko je stopila Norvežanka Therese Johaug.

Johaugova je bila tokrat močnejša od rojakinje in že dvakratne zmagovalke na letošnjem SP Marit Björgen, bronastega odličja se je veselila Rusinja Julija Čekaleva.

Od Slovenk je bila najboljša Alenka Čebašek 42. "Na začetku nisem šla na polno. Kljub temu me je malce pobralo, ker je bila proga težka. Skušala sem stopnjevati ritem, vendar sem v drugem krogu izgubljala. Vse sem dala od sebe. Bolje ne bi mogla teči, zato sem lahko zadovoljna z rezultatom," je po koncu teka povedala Čebaškova.

Dve mesti za njo se je uvrstila Barbara Jezeršek, ki je imela boljše občutke kot nazadnje na skiatlonu: "Tekma je bila veliko boljša. Tekla sem tako, kot smo se dogovorili s trenerjem. Imam občutek, da se mi forma vrača iz tekme v tekmo. Veselim se že 30 km preizkušnje v soboto, z mislimi sem pa že na ekipni tekmi."

Vesna Fabjan je bila na desetkilometrski preizkušnji 52. in imela v obeh krogih lepo primerjavo z najboljšimi: "Na začetku sem se dobro počutila. Tudi začela sem zelo dobro. Ko sem štartala, je šla ravno v drugi krog Miriam Gössner (4. mesto, op.p.). Šla sem za njo. Skoraj pol kroga sem tekla z Nemko. Na koncu sem ugotovila, da je bil tempo le prehud. V najbolj strmem delu klanca je šla prehitro. Nato sem zaradi tega na polovici proge plačala davek. Nadaljevala sem s svojim ritmom. V drugem krogu me je ujela še Kikkan Randall (30.). Rezultatsko ni blesteč rezultat. Manjka mi še vzdržljivost."

Najmlajša Lea Einfalt je okusila moč najboljših tekačic in bila na koncu 62. "Nisem ravno zadovoljna s svojim tekom. Vendar je to moja premiera. Morda me je trema malce zdelala. Morda bo drugič bolje. Proga je bila zahtevna. Morala bom trenirati več na takšnih progah. Zakislilo me je v nogah, tako da potem niso bile prave. Razlika med mladinskim in članskim prvenstvom je ogromna. Upam, da bom nekdaj jaz pri najboljših" pa je po tekmi povedala 18 letna slovenska tekačica.

Tekmo je izpustila Justyne Kowalczyk in se skušala čim bolje pripraviti na 30-kilometrsko preizkušnjo.

Ne spreglejte