SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janus pristal stopnico nižje

0

termometer

 | Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar

Glavni trener skakalcev Goran Janus je imel zaradi zmage Kranjca in drugega mesta Prevca v Planici razlog za veliko zadovoljstvo. "Za svetovni rekord imamo še dva dneva na razpolago," pravi Janus.

Osrednja junaka petkovega dne v Planici sta bila Robert Kranjec in Peter Prevc, ki sta slavila dvojno zmago. Tokrat je bil povsem na vrhu Kranjec. Njegov uspeh je na trenerski tribuni z velikim navdušenjem proslavil glavni trener Goran Janus skupaj s pomočnikom Janijem Grilcem.

Ob velikem zmagoslavju se je Janus v znak veselja tako močno odrinil kot skakalci, nato mu je spodrsnilo, ob tem pa se je prisrčno nasmejal: "Odrinil sem se in pristal eno stopnico nižje. Na tribuni je bilo veliko navdušenje." 

Nato je spregovoril o tekmi: "Finalna serija je bila napeta kot vedno. Veter je bil v hrbet. Vesel sem, da sta Robi in Peter v drugo prikazala odlična poleta. Sanjski zaključek petkove tekme. Ko prihajaš v dolino, je nekaj najlepšega, kar lahko vidiš. Toliko ljudi, zastav ... Himno smo spet na novo poslušali. Lepo je, da ni samo Peter, ampak da je bil tudi Robi na vrhu. Čakamo še Jurija za nedeljo, a pustimo to ob strani."

Svetovni rekord se zna prikrasti

Prvi mož stroke v slovenski reprezentanci je vesel, da je Prevcu uspelo osvojiti tudi mali kristalni globus, do konca vikenda pa bi rad, da Kranjec zadrži drugo mesto v razvrstitvi poletov. 

Slovenski skakalci se bodo v nov boj za zmago podali danes na ekipni tekmi, na kateri bo kot prvi skakal Tepeš, sledili pa mu bodo Anže Semenič, Kranjec in Prevc. Ista četverica je v Planici slavila zmago že preteklo leto, a Janus opozarja: "Favoriti so Norvežani. Bo pa boj za stopničke."

Goran Janus in petkov junak Robert Kranjec. | Foto: Vid Ponikvar Goran Janus in petkov junak Robert Kranjec. Foto: Vid Ponikvar

V pokalu narodov je Slovenija po velikem zmagoslavju zrinila Nemčijo z drugega mesta in ima pred nemškimi orli 72 točk naskoka, Norvežani pa so na prvem mestu neulovljivi, saj imajo kar1430 prednosti.

Ena od tihih želja navijačev, ki bodo danes in jutri v Planici, pa je, da bi videli nov svetovni rekord, ki znaša 251,5 metra in je v lasti Norvežana Andersa Fannemela. Bi lahko Peter Prevc izjemni sezoni postavil še zadnji neprecenljivi dosežek? "Na razpolago imamo dva dneva. Za petek se je vedelo, da bo veter popoldne pihal v hrbet in ni bilo pogojev. Se pa zna rekord morda prikrasti v soboto ali nedeljo. Kdo bi ga lahko osvojil, se pa ne ve," je še dejal Janus.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin